Bigarren itzulia hasi zen A-A multzoan, gure taldeen arteko lehia bikoitzarekin. Eta denboraldiko lehen jardunaldian gertatu zen bezala, Mondragon Unibertsitateak eta Tabirako Baquek garaipena eskuratu zuten.

MONDRAGON UNIBERTSITATEA 79 – BASKONIA 66

Liderrak ez zuen huts egin Iturripe. Denboraldiko bederatzigarren garaipena Iñaki Ogararenentzat, 14 puntugatik irabazten joan ziren bigarren laurdenaren hasieran. Baina Baskoniaren erreakzioa ikusgarria izan zen: lehenik 0-9ko partziala (25-20) eta gero 2-14koa partidari buelta emateko (32-34).

Bigarren zatian, berdintasun handia eta Mondragon Unibertsitateak hirugarren laurdenaren azken minutua aprobetxatu zuen ihes egiteko (56-49). Eta laugarrenean, behin betiko kolpea: 12-3eko partziala garaipena etxean uzteko.

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

TABIRAKO BAQUÉ 61 – CB SANTURTZI SK 52

Durangoko taldea garaipeneko bidera itzuli zen, berriro Santurtziren aurkako derbia eskuratuz. Moreak bolada onean iritsi zen Landakora, Zizur Nagusian lortutako garaipen ikusgarriaren ondoren. Mendiberen hirukoak partida ireki zuen eta Uriarteren beste hirukok epaia emango lioke, 38 minutu geroago.

Tomas de Castroren jokalariek beste 11 hiruko saskiratu zituzten, 21 puntuko aldea lortzeko hirugarren laurdenean. Orduan, Santurtzi estrategiarekin asmatu zen eta Orellanok eta Artiñanok bultzatutako 9-26ko partziala sortu zuen. 4 puntura hurbildu zen (56-52), baina Uriarteren hirukoa iritsi zen etxekoen garaipena ziurtatzeko.

CB VALLE DE EGÜES 79 – EASO BODEGAS MUGA 44

Historiarik gabeko partida Sarriguren. Dorronsorok saskiratu zuen neurketaren lehen saskia eta, hortik aurrera, etxekoen erantzuezineko nagusitasuna: 15-4ko emaitza 4. minutuan eta 29-12koa lehen laurdenaren amaieran. Denboraldiko zortzigarren porrota donostiarrentzat, sailkapeneko bederatzigarren postuan.

MEGACALZADO ARDOI 81 – GOIERRI IPARRAGIRRE 2020 49

Eta Goierri Iparragirre 2020 mantentzen da azken postuan, garaipenik gabe. Urretxukoek aurpegia eman zioten 24 minutura arte (38-34), baina segidan 14-2ko partziala jaso zuten eta agur esan behar izan zioten neurketari. Azken laurdeneak, gipuzkoarrek soilik 9 puntu saskiratu ahal izan zituzten.