Gasteiztarrak eta bizkaitarrak nesken lidergoan daude, porrotik jaso gabe. Bigarren jardunaldian, bi taldeek garaipen antzekoak lortu zuten, erremontada batekin azken minututan. Bere aldetik, mutilen mailan, Fundacion 5+11 eta Fundacion Bilbao Basketek aukerarik ematen gabe jarraitzen dute.

MUTILAK

Gaskan hasten gara, jardunaldiko partidu parekatu bakarrean: Easo Mendaurrek CB Santurtziri irabazi zion 59-56. Moreek 8 puntuko aldea izan zuten lehen laurdenaren amaierako tartean eta etxekoen 11-0eko partziala aurretik joateko atsedenaldira (31-28). 7tik 9ra puntuko marjinean jarri ziren donostiarrak, 0-12ekoak bizkaitarrei lidergoa berriro eman bitartean (50-54). 6 minutu geratzen dira eta Santurtzi trabatu zen: bi puntu gehiago saskiratu zituen bakarrik amaierara arte. Iradiren 7 punturi esker, Easok buelta eman zion eta azken jabetza defendatu egin zuen garaipena lortzeko.

ESTADÍSTICAS

Denboraldiko lehen garaipena Centro de Estudios Mikeldi USK taldearentzat. Lehen zati parekatuaren ondoren (28-21), bilbotarrek bizkortu zuten Grupo Zaher ISB-ren aurkako partidari epaia emateko (67-44).

Laurden bat eutsi zion Mondragon Unibertsitateak liderrari. 18-24ko emaitzarekin itzi zuten gipuzkoarrek lehen laurdena, txapeldunari aurre eginez. Baina Fundación 5+11k bere nagusitasuna inposatu eta partida erabakita utzi zuen (56-105).

ARGAZKIAK
Eta Tolosan, Fundación Bilbao Basket-en garaipen zabala Redline Mekanika TAKEren aurka (51-106). Aitor Urizenek neurketa kontrolatu zuten hasieratik amaierara, bere aurkariari aukerarik eman gabe.

FEMENINA

Ostiralean hasi zen jardunaldia, Mendizorrotzan. Eta Mondragon Unibertsitatea Ointxe Araskiren erremontadarekin egin zuen. Lointek Gernikak 6 puntuko aldea izan zuen azken laurdenaren hasiera, baina 2019ko txapeldunordeak buelta eman zion, 17-5ko partzialarekin eta Esparzaren 11 punturi esker. Bizkaitarrek erantzuna eman nahi izan zioten, baina jada ez zuten indarrik izan.

Tabirako Baque liderra da, Mondragonekin batera. Bizkaitarrek lehen jardunaldiaren ondoren liderra izan zen Ordizia KE taldeari irabazi zion (75-64). Eta Ointxe Araski bezala, azken txanpa bikainarekin egin zuten. Gipuzkoarrek aurretik sartu ziren azken 6 minututan (54-60). Orduan, Landakoko taldeak garaipena eman zion 14-1eko partzial ikusgarriak sinatu zuen.

Azkoitiako derbian, Easo AECC-ak garaipena hartu zuen, Movilteck ISB-ren aurka (48-54). Asmatze gutxi hiru lehen laurdenean (29-34) eta eraso alaitasuna azken 10 minututan. Etxekoak 2 puntura hurbildu ziren (39-41), baina 0-7ko partzialarekin denboraldiko lehen garaipena itxi zuten donostiarrek.

Eta Bilboko Jesuitas ikastetxean, Euskoart Ibaizabalek garaipen erraza eskuratu zuen (32-115), Loiola Indautxuren aurka. Bilbotarrak kurtsoren hasiera zail bat sufritzen ari dira.