3 garaipen eta 4 porrota. Hau izan da denboraldiko estreinaldiaren balantzea Liga EBA-ko A-A multzoan. Gasteizen geratu zen jardunaldiko derbia, 2 puntugatik bakarrik; Easoren garaipen handia bigarren postua hartzeko; eta Euskal Kopako txapeldunaren alaitasuna jardunaldiaren amaieran.

19/20 denboraldia hasi zen derbiarekin. Eta lehia hau Gasteizen geratu da, nahiz eta Aitzol Eguskitzaren partida handia arren (26 puntu). Ulacia Zarautzek Baskoniaren defentsa kalte egin zuen, baina ez zuen asmatu libre marratik (32/22). Eta azkeneko uneetan, gasteiztarrek garaipena eskuratu zuten (67-65).

Itxura handiarekin estreinatu zen Easo etxean. Defentsa ikusgarria lehen zatian (32-13) eta, bigarrenean, lortutako aldearen kudeaketa ona. Donostiarrek errebotea menderatu zuten eta bere aurkariak bakarrik lortu zuen %21 jaurtiketetan. Emaitza honekin (65-49), Easo bigarren sailkatua da.

Jardunaldiko hirugarren garaipena iritsi zen azken neurketan. Euskal Kopako txapelduna atzetik joan zen aldageletara, baina buelta eman zion hirugarren laurden handiari esker (29-19). Eta azken minutuan, Mondragon Unibertsitatearen defentsa klabea izan zen partidua ixteko (76-65).

Hau izan ziren jardunaldiaren berri onak. Palentzian, Manteneo Filipenses-en aurka, luzapenean galdu egin zuen CB Santurtzi SK taldeak. Partida oso parekatua, etxeko taldearekin errebotea kontrolatuz (49-32) eta Imanol Artiñanok aurrea hartuz bizkaitarren bandoan (25 puntu, 11 errebote eta 32ko balorazioa).

Liga EBAko itzulian, Tabirako Baquek ezin izan zuen garaipena lortu. Mailako talde beteranoen batek, AC+1 Piélagos, epaia eman zion Landakoko neurketari lehen zatian (32-50).

Eta Burgosen, Goierri Iparragirre 2020 taldeak porrota jaso zuen Nissan Grupo de Santiagoren aurka (90-82). Lehen eta bigarren zatiko hasierak klabeak izan ziren: 60-29ko emaitza etxeko taldearentzat. Gipuzkoarrek bigarren laurdenean erreakzionatu zuten (16-25), baina ez zituzten aukerarik izan.