Asteburu honetan hasi zen gure Gizonezkoen Bigarren Maila eta talde bilbotarra da lehen liderra, Oñaten 21 puntugatik irabazi eta gero. Mailako bi talde arrabarrel 10 puntu edo gehiagogatik eskuratu zituzten garaipenak. Eta Lehen Maila, Getxo SB eta Urgatzi taldeek irabazi egin zuten lehen jardunaldia irabazi zuten taldeen arteko bi lehian. Haiekin batera, Atlético San Sebastián-en bigarren garaipen jarraian hartu zuen.

LEHEN MAILA. 2. Jardunaldia

Emozioz handiko derbi bizkaitarra Faduran, txandaketa askorekin. Etxeko taldeak 19 puntuko aldea izan zuen bigarren zatian eta 10rekoa atsedenaldian, baina Universidad Deusto Loiolak buelta eman zion hirugarrenean, partzial ikusgarriari esker (6-19). Bilbotarrak aurretik irten ziren azken minututan (49-54), baina Getxo defentsan ahalegindu zen garaipena lortzeko (63-58).

Logroñon, Urgatziren neurketa oso serioa LBC Cocinas-i irabazteko (74-80). Gasteiztarrak ia beti aurretik izan ziren lehen zatian eta ‘break’ hirugarren laurdenean (39-56). Defentsa estutu zuten etxekoek eta 4 puntura hurbildu ziren 20 segunduren faltan, baina 3 eraso errebote klabeak eman zizkieten.

Eta Atletico San Sebastian da 2-0eko balantzea duen hirugarren taldea. Donostiarrek irabazi zioten Euskal Liga jolastu zuen Fundacion Bilbao Basket-i (72-60), hasieratik amaierara menderatutako neurketan, alde txikiekin, baina aukerarik gabe eman.

Hiru etxetik kanpoko garaipenak osatu zuten 2. Jardunaldian. Beasainen, Disdira Bitxitegia ISB-ren garaipen erosoa, atsedenaldia erabakitako neurketan (23-49). 9 puntugatik irabazi egin zuen Tecnun Askatuak taldeak Mutilvan. 56-59ko emaitzarekin irten zen partidua azken bi minututan, baina gipuzkoarrek epaia eman zioten 0-6ko partzialarekin.

Eta Leioan, partida oso parekatua jokatu zuten etxeko taldeak eta Ordizia Basoa Banaketak. Etxekoak aurretik azken tartean (65-64), baina kanpokoen eskarmentua nagusitu zen: 0-5ekoa eta 67-72 amaieran.

BIGARREN MAILA 1. JARDUNALDIA

Urriaren 5ean hasi zen denboraldia, Unamunoren garaipenarekin Askartzan (65-69). Eta asteburu honetan jolastu zen jardunaldiko gainerakoa. Hotel Gran Bilbao Berrio-Otxoa da lehen liderra, Mekalki Aloña Mendi KE-ri irabazita (47-68).

Arabako bi taldeek garaipen erosoak lortu zituzten ere: +16 Rodamientos Ariztirentzat, Tabirako Baqueren aurka; eta +14 Lakua Centro San Prudenciorentzat Galdakaon (64-78).

Beste hiru neurketan, emozio eta berdintasun handia. Eta hiru kanpoko garaipenak. 7 puntugatik irabazi zuen Alkideba Ointxek Sestaon, Salleko Renault Autonervion den talde berriaren aurka (64-71).

Bilbon, CD Erroibide Irun-en erremontada ikusgarria. Bigarren laurden ikaragarriaren ondoren, 15 puntuko aldea izan zuen La Sallek (42-27). Baina gipuzkoarrek erreakzionatu eta garaipena hartu zuten, Muñozen hirukoari esker azken jokaldian.

Eta Donostian, Imatz-en 4 jaurtiketa libreek azken 2 minututan garaipena eman zioten Mungia ST-ri Easo Tordowinen aurrean (60-62).