Etxean jokatzeak ez zuen inolako aldea eman Bigarren Mailako bigarren jardunaldian. Bakarrik Paz de Ziganda Ikastolak irabazi ahal izan zuen bere zaleen aurrean, lidergoa eskuratuz gainera. Lehen Mailan, hirugarren asteburuaren ondoren, Campus Promete eta Tabirako Baque dira garaitu gabeko talde bakarrak.

LEHEN MAILA

Campus Promete da lider berria, aberage-ri esker (+30). Bere entrenatzailearentzako partida oso berezian, errioxarrek azken laurden bikaina jokatu zuten (27-12), Easo San Martin Merkatuari irabazteko (82-64). Tabirako Baqué dago errioxarrekin berdinduta: bizkaitarrek bere uztaia itxi zuten azken laurdenean (4 puntu) garaipena hartzeko Bera Bera Bultz-en zelaian, porrotik jaso gabeko taldeen arteko lehian (48-55).

Bi liderren atzetik, berdinketa seikoitza. Megacalzado Ardoik CB San Ignacio Vitaldent gainditu zuen 60-51, beti aurretik joan eta gero. Bilbon, La Salle-Zurekin Busek garaipena itxi zuen 7-0eko partzialarekin (53-47), Aranguren Mutilbasket-ek buelta eman ondoren hirugarren laurdenean.

Promete bezala, Universidad Deusto Loiola Indautxuk azken laurden ikusgarria eskaini zuen (28-14), denboraldiko lehen porrota egokitzeko Hondarribia Ikasbasket-i (72-60).

Reproducción ART Araskiren bigarren zati handia (72-52), Fonseca Basket Navarraren aurrean. Iruñako taldea sailkapeneko azken postuan dago, Aranguren eta Leioa SBT taldeekin berdinduta. Eskuinaldekoek etxean galdu zuten Lointek Gernikaren aurka (50-56). Kanpokoek bizkortu zuten azken laurdenaren hasieran.

BIGARREN MAILA

Azpimarratzen genuenez, bakarrik talde batek irabazi ahal izan zuen bere etxean. Eta lider berria izan zen: Paz de Ziganda Ikastola. Nafarrek atsedenaldian erabakita utzi zuen Fabiolas San Antonio-ren aurkako neurketa.

Jardunaldiko gainerakoan, kanpoko garaipenak. Mungiako derbian, Mazarredo Fisioterapia Unamunok garaipena eskuratu zuen, zati bakoitzaren hasiera onekin (57-65). Eta Paules Ikastetxean, San Ignaciok irabazi egin zuen 1-8ko partzialari esker azken minututan (68-74). Nafarrek eta bizkaitarrek 2-0eko balantzea dute sailkapenean.

Maristas Logroñoren denboraldiko lehen garaipena: hirugarren laurdenean azeleratu zuten errioxarrek Tojuri irabazteko (50-61). Donostian, 11 puntuko aldea izan zuen Afilados Gasteiz Arabak 3 minuturen faltan, baina Bera Beraren 9-0ekoak estutu zuen emaitza, Peredak epaia eman baino lehen (49-55).

Getxon, defentsak eman zion lehenengoa Txintxu Gozotegia ISB-ri (39-45), hirugarren laurdenean erabakitako neurketan. Eta Iruña, asteburuko emozioz handiko partidarik: luzapenean irabazi zion Askartza Claret Andrasak Kaleangora Liceo Monjardin-i (66-73). Nafarrek erremontada bikaina sortu zuten (50-58 3:32ren faltan).