Liderren arteko lehian Azkoitian eta talde gasteiztarra, bakarkako liderraz gain, garaitu gabeko talde bakarra bihurtu da. Nesken mailan, Asador 10 Gibajas eta Electro Alavesa Araski Ointxe porrotik jaso gabe mantentzen dira. Aldatuko duen zerbait datorren asteburuko derbiaren ondoren.

NESKAK

Bi talde arabarrak berdinduta iritsiko dira datorren jardunaldiko derbira. Musakolan ireki zen asteburua. Electro Alavesa Araski Ointxek asko lan egin behar izan zuen Fundibide ISB-ren aurka (60-46). Defentsa eta berdintasun handia lehen zatian (18-17) eta markagailu estutua azken laurdenaren hasierara arte (39-37). Orduan, arabarrak ihes egin dira 11-0eko partzialari esker.

Bilbon, Asador 10 Gibajasek defentsa bikaina erakutsi zuten lehen postuan mantentzeko. 22 puntu besterik ez jaso zituen lehen hiru laurdenetan eta arazorik gabe eskuratu zuen garaipena, La Salleren aurka.

Loiola Indautxu da hirugarren sailkatua, lau garaipenekin. Bilbotarrek Lointek Gernikaren aurkako derbian irabazi zuen. Berdintasun handiko ordu erdia eta geroago etxekoak ihes egin ziren, 9-0eko partzialarekin (53-44).

Eta Landakon, Tabirako Baqueren 24-3ko partzial ikusgarria, neurketako lehen 11 minututan, epaia emateko Easo Ibaeta Basket-en aurka (62-45).

ESTATISTIKAK

ARASKI-IRAURGI

TABIRAKO-EASO

LA SALLE-ASADOR

LOIOLA-GERNIKA

MUTILAK

Fundación 5+11-k eskuratu zuen porrotik jaso gabe mantentzen ziren taldeen arteko lehia. Partidaren hasiera ikusgarria eta kanpokoek berdintasuna apurtu zuten 2-14ko partzial handiarekin, lehen laurdenaren azken bi minututan (22-35). Miguel Angel Hoyo-renak bolada onean izan ziren eta 23 puntuko aldea lortu zuten (31-54).

Baina Alter Consulting ISB erreakzionatu eta lehen zatian bukatu zuten bonbazia handian: 18-4ko partziala (49-58). Etxekoen alaitasunak ez zuen asko iraun: gasteiztarrek saskiratzaile erritmoa berreskuratu zuten eta epaia eman zioten 5 minututan (51-71).

Azpeitiarren porrotari esker, Fundación Bilbao Basketek bigarren postua berreskuratu du. Mikel Torrerenek irabazi zuten Tolosan (56-71), bi bolada onekin laurden bikoititan. Redline Mekanika TAKE-k azken laurdenaren hasierara arte eutsi zion (46-51), baina geroago 2-10ko erabatekoa jaso zuen.

Gurutzaldi abiadura hartu du Easo Adarrak eta hirugarren garaipen jarraian eskuratu zuen, Mondragon Unibertsitateari irabazita (76-68). Donostiarren hasiera ikusgarria (17-2ko emaitza 4 minututan) eta ikaragarrizko kanpokoen erantzuna (27-29). Hirugarren laurdenean, etxekoek berriro azeleratu zuen (59-44) eta partida erabakita.

Eta Gasteizen, Tojun Fundación 5+11 etxeko taldeak sailkapeneko azken postuan dagoen La Salleri irabazi zion (84-63). Beti aurretik, gasteiztarrek garaipen garrantzitsua lortu zuten A1 multzorako postutan jarraitzeko.