LEHEN MAILA

Buruko hirukoteak ez zuen huts egin. Hirurek etxean jokatu eta irabazi zuten. Errioxako derbian, liderra den Campus Prometek 97-56 irabazi zion CB Sanignacio Vitaldent-i. Bisitariek eutsi zioten atsedenaldira arte, baina gero etxekoek ez zieten aukerarik eman.

Gasteizez, Reproduccion ART Araski beti Lointek Gernikaren aurretik egon zen (64-40), seigarren garaipen jarraian lortzeko. Bizkaitarrek partida amaitu zuten 24/1 hiruko marratik.

Eta Bilbon, La Salleren defentsa klabea izan zen, Leioari irabazteko (57-32). Lehen laurdenaren 16-18ko emaitzaren ondoren, bilbotarrek 6 puntu besterik ez jaso zituzten 20 minututan.

Bera Bera Bultzek 4. postua hartu du. Donostiarrek Aranguren Mutilbasket gainditu zuten 66-60, bigarren zati handiaren ondoren: 7 puntuko aldea nafarrentzat atsedenaldian, 10 puntukoa hirugarren laurdenean eta gipuzkoarren erreakzio bikaina.

Hau goiko postutan. Arrikustsuen zonan, sailkapena estutu da Fonseca Basket Navarra eta Easo San Martín Merkatuaren garaipenen ondorioz. Panplonako taldeak hasieratik erabaki zuen Hondarribia Ikasbasket-en aurkako neurketa (72-59), donostiarrak, berriz, garaipenera iritsi ziren Olavarriaren libre bati esker 4 segunduren faltan (64-63).

Gainera, Universidad Deusto Loiola Indautxuk 58-55 irabazi zion Megacalzado Ardoiri. Nafarrek emozioz bete zuten amaiera, 2-12ko partzialarekin.

BIGARREN MAILA

Bostekotik hirukotera. Seigarren jardunaldiak bi porrot ekarri zizkion lider multzoari. Paz de Ziganda Ikastolak galdu egin zuen bolada onean dagoen Getxoren aurrean (56-49). 10 puntuko aldea hartu zituzten bizkaitarrek atsedenaldian eta gero errenta kudeatzen jakin zuten, nafarroen ahaleginak arren (46-53). Eta Maristas Auto Ireguak galdu zuen Kaleangora Liceo Monjardin-en zelaian (57-53). Denboraldiko lehen garaipena lortu zuten nafarrek, 9-3ko partzialari esker azken 5. minututan.

Murriztuz gain, posizioen aldaketa dago ere lider multzoan. Mazarredo Fisioterapia Unamuno orain dago lehen postuan, 34 puntugatiko garaipenari esker, Tojuren zelaian (37-71). Askartzan, Txintxu Gozotegia ISB-ak bigarren zatian bizkortu zuten garaipena hartzeko (57-67). Eta Afilados Gasteiz Arabak bere garaipena bideratu zuen ikusgarriko 2-18koa bigarren laurdenean. Etxekoen berdintzea lortu zuten (52-52), baina Pereda eta Gonzalez jokalariek epaia eman zioten.

Esan dugunez, denboraldiko lehen garaipena Kaleangora Liceo Monjardínentzat. Eta emaitz horrek azken postua eman dio Bera Bera MRW Amarari. Donostiarrek galdu egin zuten 51-64ko emaitzarekin Mungia ST-aren aurka, bizkaitarrek menderatutako neurketa bigarren laurdenetik. Eta Fabiolas San Antoniok garaipen garrantzitsua eskuratu zuten Paules Ikastetxean: 45-51 hirugarren laurdenean partida apurtu eta gero (27-39).