Asteburu ikusgarria nesken txapelketan, lehen lau sailkatuen arteko lehia zuzenarekin eta etxekoen garaipenekin. Ordizia KE da lider berria, Lointek Gernikarekin berdinduta. Mutilen multzoan, A1erako borrokan, Grupo Zaher ISB-ren aurrera pausoa.

NESKAK

Lider berriarekin hasten dugu gure asteko laburpena. Majorin, Ordizia KE-k tronutik kendu zuen Tabirako Baqué (68-49). Gainera, gipuzkoarrek aberagea ere berreskuratu zuten. Lehen zati parekatuaren ondoren, bizkaitarrekin etxekoen bultzadari eutsi, Ordiziak epaia eman zion 16-1eko ikusgarriko partzialarekin (48-32).

ARGAZKIAK

BIDEO-LABURPENA

Emozio gehiago Malosten, jardunaldiko bigarren lehia zuzenean: Lointek Gernikak Mondragon Unibertsitateari irabazi zion luzapenean, 58-57ko emaitzarekin. Markagailu estutua partida osoan zehar (errenta handiena 6koa izan zen) eta bizkaitarrek bi libre huts egin zituzten garaipena lortzeko. Luzapenean, Zubiagak erabaki zuen 40 segunduren faltan.

Bidebietan, Easo AECC bosgarren postuan finkatzen da Movilteck ISB-ren aurkako derbia irabazi ondoren (68-50). Beti aurretik donostiarrak, hirugarren laurdenaren azken minutuan itxaron behar izan zuten partida apurtzeko.

Eta Euskoart Ibaizabal A1erako borrokan mantentzen da: galdakaotarrek argi eta garbi irabazi zioten Loiola Indautxuri (101-27).

MUTILAK

Grupo Zaher ISB da jardunaldiko garaile handia. Azpeitiarrek Centro de Estudios Mikeldi-ri irabazi zioten (79-66) eta laugarren postura igo dira, bilbotarren aurretik (Unamunok aberage mantentzen du). Etxekoak ihes egin dira bigarren laurdenaren hasieran (20-19tik 37-25era) eta ez zituen arazorik izan errenta gordetzeko.

Garaipen honi esker, Grupo Zaher ISB Santurtziren aurretik dago ere. Etxean eta Easo Mendaurren aurka, moreek puntu bateko aldearekin itxi zuten lehen laurdena (17-16), baina donostiarrek azkar bizkortu zuten eta ez zizkieten aukerarik eman (69-92).

Judimendin, liderra den Fundación 5+11-ren garaipen zabala: 116-73 Mondragon Unibertsitatearen aurrean. Bisitariek aurpegia eman zioten lehen zatian, baina ezin izan zuten ezer egin bigarrenean.

Eta asteburuko azken neurketan, Fundación Bilbao Basket-ek eroso irabazi zion azken postuan dagoen Redline Mekanika TAKE-ri.