Hamargarren jardunaldia Kadete Euskal Liga. Lau geratzen dira lehen fasea bukatzeko eta lehen lau postuak ia erabakita daude. Beraz, emozioa ardazten dira bosgarren posturako borrokan. Bost taldek bilatuko dute plaza preziatu horretarako.

MUTILAK

Emozio handia jardunaldiko amaieran eta Grupo Zaher ISB birtualki dago A1 multzoan. Azpeitiarrek Tolosako derbian irabazi egin zuten, 63-69ko emaitzarekin, bigarren zatian partidari buelta eman eta gero. Denboraldiko lehen garaipena nahi zuten etxekoek eta 7 puntuko aldearekin joan ziren atsedenaldira (34-27). Baina bisitarien erremontada oso azkar iritsi zen (36-39). Eta kanpokoek epaia eman zioten 0-9ko partzialari esker, azken laurdenaren hasieran.

Oso garaipen garrantzitsua lortzeko zorian egon zen Centro de Estudios Mikeldi USK. Bilbotarrek Easoren aurka galdu zuten 60-63, neurketa oso parekatuan. Donostiarrek erabaki zuten libre marratik.

Aretxabaletan, beti aurretik Fundación Bilbao Basket, Mondragon Unibertsitateari irabazteko.

Eta Judimendin, 46 puntugatik (109-63) irabazi zion Fundación 5+11 liderrak CB Santurtziri. Moreek eutsi zioten bigarren laurdenean (24-24) eta bosgarren postuan mantentzen da.

NESKAK

Lehen lau sailkatuek irabazi egin zuten 10. Jardunaldian, beraz, ez daude aldaketak sailkapenean.
Ordizia KE lehen postuan mantentzen da, Azpeitiako derbian irabazi eta gero (36-50). Liderrak defentsa handia erakutsi zuen eta Movilteck ISB taldeak 10 puntu baino gutxiago saskiratu zituen hiru laurdenetan.

Bidebietan, Lointek Gernikaren hasiera (7-21) eta hirugarren laurden ikusgarria partida erabakita uzteko (66-79). Easo AECC-rek emaitza itxuraldatu zuen azken minututan.

Jardunaldiko neurketarik parekatuenean, Tabirako Baquék Euskoart Ibaizabal-i irabazi zion 58-47. Galdakaotarrak aurretik azken laurdenaren hasieran, baina Durangokoek aukerarik gabe utzi zizkieten 12-4ko partzialarekin.

Eta Bilboko Jesuitas Ikastetxean, Mondragon Unibertsitatea Ointxe Araskik garaipen erraza eskuratu zuen (22-90), lehen zati bikainaren ostean (7-53)