EBA Ligako A-A multzoko 20. jardunaldia oso txarra izan zen gure taldeentzat. Mondragon Unibertsitateak eta Ulacia Zarautzek besterik ez zuten lortu garaipena.

Hirugarren garaipen jarraian eta hirugarren postua Mondragon Unibertsitatearentzat. Jardunaldiko amaieran, Ointxe taldeak argi eta garbi irabazi zion CB Solares-i (96-71), baina bigarren zatira arte itxaron behar izan zuen Kantabriako taldea gainditzeko: 42nako berdinketa atsedenaldian eta 25-9ko emaitza azken laurdenean.

Garaipen honi esker, Iñaki Ogararen mutilek Easo Bodegas Muga gainditu dute sailkapenean. Donostiako taldeak galdu egin zuen Sarrigurenen, CB Valle de Egües-en aurrean, 73-55ko emaitzarekin, bigarren laurden txarraren ondoren (27-13) eta %14rekin hiruko marratik.

A-A multzoko 20. jardunaldian, asteburuko bigarren eta azken garaipena iritsi zen Arroyo de la Encomiendatik. Emaitz garrantzitsua Ulacia Zarautz-entzat (59-62), bere bolada txarra apurtuta. Gipuzkoarrek erreakzionatu zuten hasiera kaskarraren ondoren eta ihes egin ziren hirugarren laurdenean (40-46). Garaipen honekin, kostaldekoak bederatzigarren postura igo dira.

Jardunaldiko gainerakoan, lau porrot. Baskoniak zein Goierri Iparragirre 2020-k ez zuen aukerarik izan Kantabrian. Gasteiztarrek galdu egin zuten seigarren garaipen jarraian lortu zuen Arha Hoteles-en aurka (85-67), gipuzkoarrei, berriz, liderrak irabazi egin zien (91-71).

Mikel Trueba kiroldegian, bere bolada onari agur esan behar izan zion CB Santurtzi SK taldeak. Moreek galdu egin zuten Nissan Grupo de Santiagoren aurka (61-70), atsedenaldian erabakitako partiduan (33-48). Eta Zizur Nagusian, bere bosgarren porrot jarraian jaso zuen Tabirako Baquek (78-68). Durangarren erreakzio ona bigarren laurdenean (37-35) eta lau puntuko aldea hirugarrenean (52-56). Baina, une horretan, nafarrek epaia eman zioten 19-eko partzialarekin.

(Argazkia: Cantbasket 04)