Lau jardunaldi jokatu eta gero, berdinketa hirukoitza daukagu Mutilen A1 multzoan. Donostiarren garaipenak Fundacion Bilbao Basket-en aurka lidergoa eman zion Fundacion 5+11-ri. Eta nesken A1 multzoan, Ordizia KE taldeak irabazi egin zuen Euskoart Ibaizabalen aurkako liderren arteko lehian.

MUTILEN A1

Asteburuko protagonista handia izan zen Easo Mendaur. Donostiako taldeak Fundacion Bilbao Basket-i irabazi zion (70-66) eta berdinketa lortu zuen lehen postuan bilbotarrekin eta Fundacion 5+11rekin. Gascan, etxekoen nagusitasuna lehen zatian (34-25), bisitarien erreakzioan atsedenaldiaren ondoren (34-36) eta Easoren erantzuna (46-39), Emozioz beteriko amaiera (61 eta 63nako berdinketa) eta donostiarren 7-0ekoa garaipena eskuratzeko.

Emaitza honek lidergoa eman zion Fundacion 5+11ri. Gasteiztarrek ez zuten arazorik izan Centro de Estudios Mikeldi USK-ren zelaian (50-107).

Eta Irunen, laugarren postuan finkatzen da CDB Erroibide Irun, Grupo Zaher ISB gaindituta beste emozioz handiko amaieran (58-56). Lau libre huts egin zituzten azpeitiarrek azken minutuetan.

MUTILEN A2

Lautik lau Mondragon Unibertsitatearentzat, Tolosan irabazi ostean (65-79). Gasteizen, bigarren garaipen jarraian lortu zuen Aplicaciones de Resinas G&J Araberrik, Getxoren aurka (71-67). Eta Aritzbatalden, bigarren postua kendu zion ZAST Zarautzek CB Santurtziri (63-62). Ostolazak bizkaitarren itxaropenak amaitu zituen, erreakzio bikainaren ondoren bigarren zatian.

NESKEN A1

Ordizia KE da bakarkako liderra, porrotik gabeko taldeen arteko lehia irabazi eta gero, Euskoart Ibaizabal-en aurka (60-42). Hirugarren laurdenean izan zen partiduaren klabea: lehen zati parekatuaren ondoren (23-22), etxekoak ihes egin dira (21-8).

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

Nahiz eta porrota jaso, Galdakako taldeek bi garaipeneko aldea dute oraindik bosgarren postuarekiko. Laugarren jardunaldia ostean, Lointek Gernika dago postu honetan. Busturialdekoak jardunaldia itxi zuen Centro Estudios Mikeldi USK-ri irabazita.

Eta Musakolan, Mondragon Unibertsitatea Ointxe Araskiren lehen zati handia Tabirako Baque gainditzeko (60-56). 14 puntuko aldearekin joan ziren aldageletara Alex Susoren neskak, amaierara arte borrokatu zuen aurkari baten kontran: 1-11ko partziala 57-56ko emaitza ipintzeko. Fernandez-en hiruko batek epaia eman zion partiduari.

NESKEN A2

Sailkapena apurtu da laugarren jardunaldiaren ondoren. Easo AECC, Movilteck ISB eta Ostadar SKT ihes egin dira garaipena lortu eta gero asteburuan. Porrotik jaso gabe mantentzen diren donostiarrek San Viator-ri irabazi zioten (49-70); azpeitiarrek Goierri Oxykor gainditu zuten (59-43); eta Lasarte-Oriako taldeak Loiola Indautxuri gailendu zion (50-39).