Larunbatean Gizonezkoen Lehen Mailako ohiko programazioa itzuli zen, hiru partidarekin. Urgatzi eta Leioa taldeek etxetik kanpoko garaipenak lortu zituzten. Eta Atletico San Sebastianek irabazi egin zuen derbi gipuzkoAtlético San Sebastián 80arran.

2021eko lehen partida La Kasillan jokatu zen. Urgatziren hasiera handia (5-15, 3 hirukorekin) eta bilbotarren erantzuna, libreen marratik (16-17). Alonsoren hirukoak aurretik jarri zuen Estudios eta Obras Rekalde Unamuno, bigarren zatiko lehen jokaldian (32-31), gasteiztarren kolpe handia baino lehen: 0-14ko partziala partidaren amaiera lasaia izateko (58-64).

Ordizian, Leioa SBT-ren garaipena (67-78). Etxekoen hasiera bikaina (12-0) eta aurretik 18 minutura arte. Bizkaitarren erreakzioa lehen zatiko amaiera eta bigarreneko hasieraren artean iritsi zen: 34-23tik 38-42ra. Eta gero, 3-13ko partzialak (46-59) partida erabakita utzi zuen.

Donostiako Aiete kiroldegian bukatu zen bigarren asteburua, jardunaldiko emaitzarik zabalena:  – Arri BKL 50. Berdintasuna lehen 15 minutuetan (22-19) eta etxekoen 12-0eko partziala lehen zatia amaitzeko. Eta bigarrenean, 18-6ko partziala garaipena eskuratzeko.

Urrian, bigarren jardunaldiko bi partida jokatu ziren: Tecnun Askatuak 49 – Redline Mekanika TAKE 60 eta Getxo SBT 69 – Disdira Bitxitegia ISB 57. Eta beste bi partida atzeratu dira: CB Cenicero Distribuciones Rioja-Universidad Deusto Loiola Indautxu eta Aranguren Mutilbasket – Fundación Bilbao Basket.