Gure Gizonezkoen Lehen Maila kantxara itzuli zen, baina ez zen aldaketarik egon tendentzietan. Redline Mekanika TAKE, Getxo eta Universidad Deusto Loiola Indautxu taldeek irabazi egin zuten eta bere aldea handiagotu zuten goiko postuetan.

LEHEN MAILA

Asteburua Usabalen hasi zen: Redline Mekanika TAKE liderrak Fundacion Bilbao Basket gainditu zuen, 75-69ko emaitzarekin.

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

Igandean, Getxo porrotik gabe mantendu zen, Aranguren Mutilbasket-i irabazita (73-52). Imanol Adan-en gizonak lehen laurdenean ihes egin ziren (20-8) eta partida erabakita utzi zuten hirugarrenean (14-0eko partziala 46-25ko emaitza jartzeko).

Horiek 5 garaipen dituzte, Universidad Deusto Loiola Indautxuk bezala. Bilbotarrek Leioari irabazi zioten derbian (71-49). Hasierako 0-6koa Igor Urretarenentzat eta 20-2ko erantzuna Javier Diez-en taldearentzat. Hortik aurrera, beti aurretik erosoz etxekoak.

Eta Gascan, jardunaldiko Gipuzkoako derbian, Tecnun Askatuak Ordizia KE gainditu zuen, 64-61ko emaitzarekin. Donostiarrak aurretik lehen zatian (35-25), baina Juanan Sarasolaren mutilek buelta eman zioten hirugarrenean (47-49). Azken txanpan, Iturian-en hiruko bat erabakigarria izan zen garaipena Donostian gera dadin.

BIGARREN MAILA

Bigarren Maila ere itzuli zen larunbatean, formatu berriarekin: 7 talde eta 14 jardunaldi. Lehenengoan, Getariako Keta Babyauto Sharks-ek lidergoa hartu zuen, Escolapios de Bilbaori irabazi eta gero (74-41).

Beste bi partidetan, emozio askoz gehiago. Bidebietan, Alkideba Ointxek irabazi egin zuen Easo Tordowineren aurkako derbian (77-83). Oso partida parekatua 35 minututan zehar eta bisitariek bere kolpea eman zuten 4-14ko partzialari esker (74-81).

Eta Mungian, Askartza Claretek garaipena eskuratu zuen, 67-69ko emaitzarekin. Leioztarrak 13 puntugatik irabazten joan ziren hirugarrenean (40-53), baina Roberto Flores-en taldeak ez zuen amore eman eta buelta eman zion, 20-6ko partzial ikusgarriaren bidez (60-59). Azken uneetan, Askartzak libre marratik asmatu egin zuen garaipena lortzeko.