Zortzigarren jardunaldia gure Euskal Ligetan, eta ia talde guztiak kantxetan izan ziren. Asteburuko emozioa Iturripe (Mutilen Junior) eta Zorrotzan (Nesken Kadete) konzentratu zen.

MUTILEN JUNIOR

Txapelketako 8. jardunaldiak 20 puntu baino gehiagogatiko garaipenak utzi zizkigun. Asteburua ostiralean hasi zen, Gasteizko derbiarekin: Fundacion 5+11 garaile, Tojuren aurrean, 105-79ko emaitzarekin.

Larunbatean, Fundacion Bilbao Basketek Alter Consulting ISB gainditu zuen (86-54). Eta igandean, Musakolako derbian, Mondragon Unibertsitatearen hasiera ikusgarria (31-11) klabea izan zen, Take Burruntziri irabazteko (83-59).

NESKEN JUNIOR

Liderrek ez zieten aukerarik eman etxetik kanpo. Santanapen, 21 puntugatik (33-54) irabazi zion Loiola Indautxuk, bigarren laurdenean ihes egin eta gero (19-33). Eta San Viator ikastetxeko derbi gasteiztarran, lehen zati parekatua (30-38), baina bigarrenean, Electro Alavesa Araski Ointxe! ez zuen arazorik izan Asador 10 Gibajas-en aurrean (57-85), 6-24ko partzial ikusgarriari esker.

KADETE MUTILAK

Jornada osoa jokatu zen, zortzi taldeekin kantxan. Eta Iturripeko derbiak emozioa konzentratu zuen: garaipena Bost Mekanika TAKE, 80-87ko emaitzarekin, txandaketez beteriko partidan: 5-16, 29-26, 38-48 (atsedenaldia), 66-61 (hirugarrenean) eta 78nako berdinketa bi minuturen faltan. Eta 80-82ko emaitzarekin, Alberdik hiruko erabakigarria sartu zuen.

Jardunaldiko gainerakoan, etxekoen garaipen erosoak. Fundacion 5+11 liderrak ez zion aukerarik eman CB Santurtzi SK-ri (102-49); ATE Asesores Araberrik ez zion aukerarik izan azken postuan dagoen Centro de Estudios Mikeldi USKren aurka (95-67); eta La Casillan, FundaciĆ³n Bilbao Basketek Easo Mandoegi gainditu zuen (82-68).

KADETE NESKAK

Bigarren asteburu jarraian, Kadete Femenina Mailan bizi zen partidarik parekatuena. 59-54ko emaitza Centro de Estudios Mikeldi USK-rentzat, Easo Ibaeta Basket Lorea Gourmet-en aurka. Beti aurretik bilbotarrak, 11 puntuko aldearekin hirugarrenean. Donostiarrek buelta eman zioten, 1-13koari esker (43-44) eta azken minutuetan, Asensiok hiruko klabea saskiratu zuen (58-52).

Eta Urreta, 4-0eko balantzera iritsi zen Mondragon Unibertsitatea Ointxe Araski, Bizkai Esne Ibaizabal-i irabazita (52-77). Etxekoek aurpegia eman zioten azken laurdenaren hasiera arte (47-48), baina 2-21eko partzialak partida erabakita utzi zuen.