Liderrak atsedena hartu zuen jardunaldi honetan, baina bere aldea mantentzen du, Ulacia Zarautzek galdu egin zuelako Logroñon jokatutako neurketa garrantzitsuan. Gainera, Easo Bodegas Mugak bosgarrena jarraian eskuratu zuen Aldirin. Eta Santurtzik eta Tabirako Baquek aise irabazi egin zuten etxean.

CB SANTURTZI SK 93 – BASKONIA 62

Ez zen kolorerik egon asteburuko lehen euskal lehian. Iñigo Nuñez-en gizonak hasieratik amaierara gainetik ibili ziren, partida erabakita utziz atsedenaldian (52-28). Bost jokalarik 10 puntu edo gehiago lortu zituzten saskiratzean zein balorazioan.

Garaipen honekin, CB Santurtzi SK-k 9-6ko balantzea du, eta bigarren postutik bi garaipenera dago. Baskonia, bere aldetik, azkenaurreko postura jaitsi da, 6-9ko balantzearekin.

TABIRAKO BAQUÉ 81 – CB VALLE DE EGÜES 62

Tomás de Castroren taldea bere bolada onean mantentzen da eta bigarren itzuliko laugarren garaipena eskuratu zuten. Lehen zati ikusgarria (50-30), bolada onean iritsi zen aurkari baten aurrean.

Hirugarren laurdenean, etxekoen asmatzea jaitsi zen eta CB Valle de Egües 9 puntura hurbildu zen, baina 3 hiruko jarraiari esker (Zamora 2) Tabirako Baque berriro ihes egin zen.

GOIERRI IPARRAGIRRE 2020 60 – EASO BODEGAS MUGA 66

Jardunaldiko bigarren euskal derbia, Easo Bodegas Mugak bosgarrena jarraian lortu zuen Aldirin. Donostiarrak ihes egin ziren bigarren laurdenaren amaiera eta hirugarrenaren hasieraren artean (23-36).

Gotzon Arrietaren taldea 17 puntugatik irabazten joan zen (36-53), baina Goierri Iparragirre 2020-k ez zuen amore eman: 15-2ko partziala partida estutzeko. Eta bi minuturen faltan, Apaolazak 60-62koa jarri zuen. Sarasolak arnasa eman zion Easori eta hutsek aukerarik gabe utzi zioten Xabi Chico taldeari.

LBC COCINAS.COM 61 – ULACIA ZARAUTZ 59

Bigarren posturako lehia zuzena Logroñon eta Asier Recondoren taldea porro batekin itzuli zen Zarautzera. Nahiz eta emaitza hau, gipuzkoarrek partida bateko aldea dute Errioxako taldearekiko.

Beti aurretik etxekoak, 27-14ko emaitzarekin 11-0eko partziaalaren ondoren. LBC Cocinas.com taldeak 18 puntuko aldea izan zuen hirugarren laurdenaren azken minutuan, baina Azpeitiaren hiruko batek bisitarien erremontadari hasiera eman zion: 2-16ko partziala eta dena erabakiteke (51-48). 51 segunduren faltan, 58nako berdinketa. Eta zarauztarrek gainetik ipintzeko hiru jaurtiteka huts egin zituzten eta bere aurkariak, ere akatsekin, garaipena eskuratu zuen libre marratik.