Asteburuko partidarik nabariena zen eta bi taldeek bere kalitatea erakutsi zuten. Porrotik gabeko bi taldeen arteko lehia Gasteizen geratu zen, Fundación 5+11ren azken laurden bikainari esker. Nesken mailan, Electro Alavesa Araski Ointxe ihes egin da lehen postuan.

MUTILAK

Berdintasun handiko 30 minutu eta gasteiztarren nagusitasun erantzunezinezko 10 minutu. Fundación 5+11 bakarkako liderra da, Fundación Bilbao Basket irabazita (82-55).

Emaitza zabala, baina Ibon Lopez de Letonaren mutilek aurpegia eman zioten azken laurdenaren hasiera arte: 51-46ko emaitza, lehen zatian aurretik egon eta gero (32-34). Gero, etxekoen 10-3ekoa ihes egiteko (61-49) eta 19-3koa BAKH-en lidergoa uzteko.

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

Easo Urdaburuk Mondragon Unibertsitatea harrapatu du hirugarren postuan. Donostiarrek ez zuten arazorik izan TAKE Burruntziren aurka (74-50). Eta Arrasatekoek Musakolan galdu egin zuten, Toju Fundación 5+11ren aurrean, hirukoek markatutako partidan: 20 hiruko bi taldeen artean. Canalesen batek partida erabakita utzi zuen.

Eta Gasteizen, denboraldiko lehena Alter Consulting ISB-rentzat (72-79). Azpeitiarrek 4-14ko partziala sinatu zuten aurrea hartzeko (43-47) eta 0-12koari esker ihes egin ziren (47-59). Azken laurdenean, Electro Alavesa Araberrriren bultzadari eutsi zioten.

NESKAK

Lehen paragrafoan esan dugunez, Electro Alavesa Araski Ointxe lidergoan ihes egin da. Txiki Ortiz-en neskek bi garaipenak lortu zituzten Fundibide ISB-ren aurka: 63-32 Mendin eta 50-52 Azkoitian. Neurketa honetan, arabarrek buelta eman zioten azken txanpan, 0-10reko partzialari esker. Joseba Lizarralderen neskek 8 minututan egon ziren saskiratu gabe.

Eta Lointek Gernikak Asador 10 Gibajas gainditu zuen asteburu honetan jokatutako bi norgehiagoketan: 83-30 igandean Santanapen eta 62-72 San Viator ikastetxean, lehen laurdenean apurtutako partidan (7-20).