Kike García de Garayoren neskak berriro daude sailkapeneko lehen postuan, Megacalzado Ardoiri irabazi eta bilbotarren porrotari etekina atera ondoren. Bigarren Mailan, Maristas Auto Ireguaren lehen porrota, Afilados Gasteiz Araba garaile Gasteizko derbian eta San Ignaciok lidergoa hartu zuen.

LEHEN MAILA

Lidergoa berreskuratu zuen Araskik Mendizorrotzan, ligako 11. jardunaldia itxi zuen partidan. Gasteiztarrek ez zuten arazorik izan Megacalzado Ardoiri irabazteko (73-46) eta Universidad Deusto Loiola Indautxuren porrota aprobetxatu zuten.

Bilbotarrek galdu egin zuten Navarro Villoslada Basket Navarraren aurrean (74-65), gainetik joan eta gero hirugarren laurdenaren erdialdera arte (33-41). Baina azken 5 minutuetan, nafarroek 19-3ko partzial ikusgarria lortu zuten. Eta lau hirukok ia jarraian Iruñean garaipena utzi zuten.

Landakon, emozioa bizi izan zen partidaren baino lehen, Juanjo Morenori egindako bihotzeko omenaldia. Baloia jokoan egon zenean, Lointek Gernika nagusitu zen erritmo handiko partidan. Hirugarren laurdenean, Busturialdekoek bere uztaia itxi zuten (1-13) garaipen erosoa eraikitzeko.

Eta Irulegin, denboraldiko seigarren garaipena eskuratu zuen Aranguren Mutilbasket, Bera Bera Bultz erraz gainditu ostean (72-42).

BIGARREN MAILA – A MULTZO

6. jardunaldiko atzeratutako partidan, denboraldiko lehen porrota jaso zuen Maristas Auto Ireguak. Errioxarrek galdu egin zuten Mungian (54-46).

Beraz, soilik porrotik gabeko talde bat geratzen da: Kaleangora Liceo Monjardín. Nafarroek arazo askorekin irabazi zioten Getxori (52-47), hasieratik amaiera neurketa parekatuan. Azken laurdenaren hasieran bizkortu zuten etxekoek, baina azken segundura arte lan egin behar izan zuten.

Eta Aieten, Atlético San Sebastián-en ez zion aukerarik eman Agencia TBC Jacobeo Alberiteri.

BIGARREN MAILA – B MULTZO

Derbi gasteiztarraz gozatu genuen. Ibaiondon, Afilados Gasteiz Araba porrotik gabe mantendu zen, Inmobiliaria Dato40 Toju-ri irabazi ostea emozioz handiko partidan. Txandaketaz beteriko neurketan, azken txanpan erabaki zen garailea. Txiki Garciaren neskek 7 puntuko aldea izan zuten 4 minuturen faltan (44-37), bi hiruko jarraian ondoren. Iker Garciarenek erantzun erabatekoa eman zieten: 0-13ko partzial ikusgarria. Tojuk erreakzionatu zuen (49-50), baina ez zen nahikoa izan, Peredak epaia eman baitzion libre marratik.

Nahiz eta garaipen hau, Afilados Gasteiz Arabak lidergoa utzi zion San Ignaciori. Miguel Perez-en taldeak bigarren zatira arte itxaron behar izan zuen bere ohiko eraso kaudala erakusteko. Amaieran, 75-55eko emaitza Barakaldo Basket-en aurka.

Eta Barañain, Askartza Claret-ek garaipen erosoa lortu zuen.