Hiru aste geroago lehiaketa itzuli zen EBA Ligako A-A multzora. Eta Iñaki Ogararen mutilak Igoera Faserako txartela lortzear dira: garaipen bat besterik ez behar dute geratzen diren hiru jardunaldietan, Ulacia Zarautz-en porrota ondoren, Easoren aurkako derbian, eta Santurtzi-ren azken segunduko garaipena ostean, CB Valle de Egües-en aurrean.

GOIERRI IPARRAGIRRE 61 – MONDRAGON UNIBERTSITATEA 87

Nahiz eta emaitza zabala, Aldiriko derbia parekatua izan zen lehen zatian: 39nako berdinketa azken postuan dagoen talde eta liderraren artean. Bigarren zatian, Mondragon Unibertsitatea ihes egin zen Igoera Fasera hurbiltzeko: garaipen bat pasea emango lieke.

CB SANTURTZI SK 73 – CB VALLE DE EGÜES 72

Juanchi Orellanok azken segunduak lortutako saski ikusgarriari esker garaipena eman zien moreei, talde nafartarren aurrean. Bizkaitarrek lehen zati bikaina eskaini zuten (51-36), baina CB Valle de Egües-en erreakzioa sufritu behar izan zuen, emaitzari buelta emanez. Baina orduan agertu zen Orellano eta garaipena Mikel Trueban geratu zen.

EASO BODEGAS MUGA 63 -ULACIA ZARAUTZ 50

Asier Recondorenek agur esan behar izan zieten lehen postua harrapatzeko aukerei, Gascako derbian galdu eta gero, Easo Bodegas Mugaren aurrean. Beti gainetik Gotzon Arrietaren taldea: lehen laurdenean, puntuei esker (27-18); eta hurrengo bietan, defentsaren bidez: kostaldekoak soilik 33 puntu saskiratzea lortu zuten 30 minututan.

TABIRAKO BAQUÉ 57 – MEGACALZADO ARDOI 68

Tomas de Castroren taldeak ezin izan zuen bere bolada ona luzatu, Landakon. Nahiz eta lehen zatian Tabirako Baquek Aste Santuan baino lehen erakusten zuen irudia erakutsi zuen: 34-30ko emaitza. Baina hirugarren laurdena erabakigarria izan zen: 10-22 nafarrentzat, 12 puntuko aldearekin azken laurdenaren hasieran. Amaieran, 57-68.

LBC COCINAS.COM 90 – BASKONIA 77

Miguel Ángel Hoyoren mutilek ezin izan zuten bolada onean dagoen Errioxako taldea gainditu: lau garaipen jarraian LBC Cocinas.com-entzat eta bigarren postua. Lehen itzulia ez bezala, noiz gasteiztarrek garaipena lortu baitzuten, Nacho Arbues-k zuzendutako jokalariek bere erritmo jartzen jakin zuten bigarren zatian, defentsa lan onari esker.