Urrezko LEB maila: Acunsa Gipuzkoa Basket 80 – Juaristi ISB 70

Igandean, otsailaren 13an, jokatu zen azkenean Urrezko LEB mailako 15. jardunaldiko atzeratutako partida, Acunsa Gipuzkoa Basket eta Juaristi ISBren artean, denboraldi erregularreko lehen euskal derbia. Asko itxarondako derbia, Gipuzkoar eta Euskal saskibaloiaren festa bezala bizi izan zen, saskibaloi onaz gain, Mikel Lekazoz omendu baitzen, joan den udan, 40 urtez baino gehiagoz Gipuzkoako Saskibaloiari lotutako gizonak amaiera eman ziolako. Gipuzkoako Saskibaloi Federazioaren aldetik, eta Espainiako Saskibaloi Federazioak, Gipuzkoako Foru Aldundiak, Acunsa Gipuzkoa Basket Klubak, Iraurgi ISB Klubak eta Euskal Saskibaloi Federazioak babestuta, bere inplikazioa eta dedikazioa aitortu ditu, merezitako omenaldia eginez atzo Illunben jokatutako Urrezko Leb derbiaren atsedenaldian. Eskerrik asko, Mikel!

Lehen laurdenean, bi taldeen zehaztasunik eza ikusi genuen, baina Acunsa Gipuzkoa Basketek partidaren gidaritza hartzea lortu zuen eta neurketaren erritmoa ezarri zuen. Etxekoek aurrea hartu zuten markagailuan eta 12 punturainoko errenta lortu zuen lehen laurdenean. Juaristi ISBk ez zuen alde horiek handitzen uzten eta azken bi egoera onekin 23-15ekoa jartzea lortu zuen lehen laurdenaren amaieran.

Juaristiren hasiera ona ikusi genuen bigarren laurdenean, kanpoko jaurtiketei esker aldea murriztea eta aurkariarengandik oso gertu jartzea lortu zuen (30-27). Juaristik gutxi iraun zuen Acunsa Gipuzkoa Basketetik gertu, izan ere, Simonsek, Juaristiren jokalaririk onenak eta kanpoko jaurtiketak, 51-36 jarriko zuen atsedenaldian.

Bigarren zatian, Acunsa Gipuzkoa Basketen hasiera onaren ondoren, Iñaki Jimenezen mutilek ez zioten aurkariari ihes egiten utzi nahi eta abantaila pixka bat murriztea lortu zuten hirugarren laurdeneko lehen minutuetan. Etxekoek, berriz ere, 20 puntuko aldea lortu zuten minutu on batzuen ondoren eta 69-51 itxi zuten laurdena.

Azken laurdeneko lehen minutuetan, Acunsa Gipuzkoa Basketek aldea laurdenaren erdira arte mantentzea lortu zuen, baina Juaristi ISB bikain batek 3-12ko partzial batekin aldea 9 puntura jaitsi zuen 3 minuturen faltan. Gipuzkoa eta Euskal Saskibaloiaren festa Lolo Encinasen taldeari garaipena emanez eta Illunben giro eta joko oneko partida utziz amaitu zen.

IMAGEN ENCUENTRO ACUNSA GBC – JUARISTI ISB: OSCAR ARAUJO (@Oscarhak)

IMÁGENES HOMENAJE MIKEL LEKAROZ: LUIS GARCIA (@lgarcia_69)