Gizonezkoen Haur maila: Gaztela Leon 69 – Euskadi 57

Partida oso lehiatua, eta selekzio oso fisiko baten aurka jokatu genuen. Lehen zatian, partidak erritmo altua izatea lortu genuen, eta horri esker, trantsizioan eraso asko egin genituen, eta hiruko marratik ere fin ibili ginen. Horri esker, 31-37ko emaitzarekin iritsi ginen atsedenaldira.

Bigarren zatian, Gaztela Leonek defentsa onari eta errebotean zuen nagusitasunari esker, gure erasoak ez ziren hain errazak izan, eta ez genuen hainbeste jaurtiketak izan, eta saskiratzea asko kostatu zitzaigun. Hala ere, partidan iraun genuen, eta partida amaitzeko 4 minuturen faltan 57na berdinketarekin 12-0eko partziala egitea lortu zuten, GAZTELA ETA LEÓN 69 – 57 EUSKADI azken emaitza izanda.

Emakumezkoen haur mailaa: Gaztela Leon 73 – Euskadi 44

Gaztela eta Leongo selekzioaren aurka jokatzen genuen berriro, Asturiaseko Torneoan jokatu ondoren, eta gaur partida hartan ez bezala, hasiera aurrekoa baino askoz ahulagoa izan zen.

Kosta egiten zen defentsa balantze egoerak eta jaurtiketak defendatzea, eta horrek alde handiak sortu zituen Gaztela eta Leonen aldeko markagailuan, 10 puntutik gorakoak esan ere. Bigarren laurdeneko amaiera bikaina izan zen eta atsedenaldira 34-30 hurbildu ginen.

Hirugarren laurdenean, lehenengoaren joerari jarraitu zion, etxekoek erritmo altu bat ezarri zuten, baina ezin izan genion aurre egin, defendatu gabeko jaurtiketa eta ia oposiziorik gabeko saskiratzeak ia 30 puntuko aldea lortzea egin zuten. Hobeto lan egitea besterik ez dago.

Gizonezkoen kadete maila: Gaztela León 46 – Euskadi 58

Gizonezkoen kadete mailako selekzioak garaipen indartsua lortu zuen (46-58) Gaztela Leonen aurka. Partida 16: 00etarako programatuta zegoen Miranda de Ebron eta oso erabilgarria izan zen, neurketak edukitako intentsitateagatik.

Selekzioa goizean entrenatu zen eta Mirandara ondo berotzeko denborarekin iritsi zen, Eneko eta Nadiaren eskutik, neurketara intentsitate handiz sartu ahal izateko. Horrela izan zen eta lehenengo 5 minutuetan 6-11ko partzialarekin hasi ziren.

Baimendutako kontaktu maila altua izan zen, partida gogorra baina jokatzeko polita izanik, non saskiratzea banatuta egon zen eta ahaleginarekiko konpromisoa bi taldeen aldetik nabaria izan da.

Lehen laurdena 12-20 amaitu zen eta atsedenaldira 22-34 iritsi ziren, sentsazio onekin eta hobetu beharreko alderdiak antzemanez; partida honetako lehentasunezko helburua.

Ivan Gilek zuzendu beharreko xehetasun batzuk zehaztu zituen, eta taldea zentratuta irten zen, zenbait minututan 22-38ko errentarik handiena lortuz. Gaztela Leonek ez zuen amore eman, partidari eutsi eta hirugarren laurdenaren amaierara horrela iritsi ziren (31-43).

Azken laurdeneko lehen minutuetan, taldeak 0-9ko partziala jaso zuen (40-43), baina taldeak erantzuten jakin zuen, etxekoen defentsako intentsitate bikainari meritu handiko saskiraketak eginez.

Xabi Zabalaren eta bere taldearen balorazioa oso positiboa izan da. Bihar Leioako lanari ekingo diote berriro, egin beharreko hobekuntzei buruzko ideia argiekin; oso jardunaldi baliagarria izan da.

Eskerrak eman nahi ditugu Mirandan hartu gaituzten abegi onagatik eta, beti bezala, Leioako Irlandesasen baldintza bikainetan lan egiteko jartzen dizkiguten erraztasunengatik. Mila esker!