Joan den asteburuan jokatu zen emakumezkoen bigarren mailako azken jardunaldia, eta jokatu aurretik A1 eta A2rako sailkatutako taldeak erabakita bazeuden ere, partida garrantzitsuak izan ziren, bigarren fasean multzo bereko taldeen arteko partiden emaitzak mantendu eta zenbatuko baitira.

A MULTZOA

San Inazioren garaipena Mazarredo Fisioterapia Unamunoren aurka (60-65), bigarren faserako partida garrantzitsu batean. Neurketa hori azken minutuetan erabaki zen San Inazioren aldeko 0-11ko partzialarekin.

Getxo sendo batek garaipen garrantzitsua lortu zuen Mungian, eta bigarren faserako prest izango da. Lehen laurdenean 3-24koa jarri zen partida Getxokoen alde, eta etxekoak aukerarik gabe utzi zituen.

Maristas Logroñok eta Valle Eguesek A multzotik jokatutako partida bakarra jokatu zuten, eta emaitza ez zen erabakigarria izango bigarren faserako. Garaipena Maristasentzat 17-1 lehen laurden bikain baten ostean, markagailuko aldeak irekitzeko balio izan zena.

Ugeraga Sopela Jacobeo Alberiteren aurka galdu zuen. Etxekoen lehen zati on bat ez zen nahikoa izan atsedenaldian zuten 10 puntuko aldeari eusteko. Azken laurdenean, 4-20 Jacobeo Alberiteren aldeko partzialak, garaipena eman zion Errioxako taldeari.

Eskolapiosen garaipena Navasketera egindako bisitan. Bilbokoen bi partzial onek (9-19 eta 7-17) bigarren faserako garaipen garrantzitsua emango zien Bilbokoei.

B MULTZOA

A1erako sailkatu den Tojuren garaipen erraza Bera Beraren aurka, bigarren fasea A2an jokatuko duena, beraz, bigarren faserako garrantzirik gabeko partidan. Minutuak aurrera egin ahala, Toju, pixkanaka markagailuko aldea handitzen joan zen.

Monjardin Lizeok garaipena lortu zuen Atletico San Sebastianen aurka. A2rako sailkatutako bi taldeek bigarren faserako partidu garrantzitsua jokatu zuten.

Askartzak bigarren faserako partida garrantzitsuan galdu zuen Antigua Luberriren aurka. Kanpoko taldea aurretik hasi zen markagailuan, baina bigarren laurdeneko 17- 6ko partzialak Antigua Luberriren alde, markagailuari buelta eman eta garaipena eman zien.

Campus Promete eta Mondragon Unibertsitatea jardunaldiko partidarik lehiatuena jokatu zuten. Liderraren alde amaitu zen bigarren faserako beste partida garrantzitsu bat izan zen. Mondragon Unibertsitateak markagailuan nagusitasuna lortu zuen hirugarren laurdenera arte, baina Campus Prometek markagailuari buelta ematea lortu zuen. Azkenik 70-73 eta garaipena Mondragonentzat.

A2 jokatuko duten bi talderen arteko derbi garrantzitsua. Paulesek garaipena lortu zuen Barakaldo Basketen aurka (52-49). Bi taldeak markagailuan aurretik jarri ziren baina azkenean etxekoek irabazi zuten.