LIGA FEMENINA

Kutxabank Araski 67 – 75 IDK Euskotren

Bi taldeak ibili ziren bata bestearen atzetik markadorean aurretik jartzeko lehian lehenengo zatian zehar. Kutxabank Araski-ko neskak saskipean asmatu eta gora egin zuten denbora 20-14 amaiturik.

Bigarren zatiko lehen bost minututan ez zuten asko asmatu. Donostiko taldekoak markadorea 24-24ra berdindu zuten. Bi taldeek gehitu zituzten puntuak markadorean baino atsedenaldirako kanpokoak buelta eman zioten markadorearik 67-75 aurretik jarrita.

Hirugarren denboran 16-28ko partzialarekin kanpoko taldeak dinstantzia handitu zuen 51-66 arte.

Azken zatian Araskiko neskek partidua errekuperatzeko borrokatu zuten eta zati hasieran markadorean hurbiltzea lortu zuten. Ala ere IDK euskotren-ek gogor egin zuten aurre eta partidua beraien alde mantendu zuten amaiera arte. Tanteo finala 67-75 izan zen.

Baxi Ferrol 62 – 79 Lointek Gernika Bizkaia

Lointek Gernika Bizkaia-ren garaipena Baxi Ferrol-en aurka. Lehen zatia berdinduta hasi bazen ere Bizkaitarrak bigarren zatian aurrea artu eta markadorean distantziatu ziren atsedenaldira 33-49 pasatuz. Hirugarren zatian 20ko distantzia zuten eta partidu bukaera arte segitu zuten buruarekin jokatuz partidua menderatuz. 62-79 amaitu zuten.

LIGA FEMENINA 2

GDKO Ibazaizabal 61 – 64 Milar Cordoba Baloncesto

Markadorean gertu baino ‘exito’ gabe. Gdko Ibaizabal-ek aurre egin zionn Milar Cordoba Baloncesto-ko taldeari markadoreari buelta emateko. Lehen bi zatiak kanpoko taldeak irabazi zituen. Hirugarren zatian Bizkaitarrek 17-9ko partzialarekin distantzia handia errekuperatu zuten baino 15-17ko azken partzialarekin ezin izan zuten aurre artu.

Mariscos Anton Cortegada 59 – 65 HGB Ausarta Barakaldo EST

HGB Ausarta Barakaldo EST-en garaipena Maricos Anton Cortegadaren aurka. Aurretik hasi zuten partidua eta distantzia handia atera ez bazuten ere markadorean gainetik mantentzea lortu zuten aurkariei partidua ateratzeko aukerarik utzi gabe.

LIGA CHALLENGE

Barça Cbs 90 – 59 Azkoitia Azpeitia Isb

Azkoitia Azpeitiaren porrota etxetik kanpo Barça Cbs indartxu baten aurrean. Katalan-ak partidua menderatu zuten lau denboretan zehar. Bigarren denborak Azkoitiako neskak aurre egin zuten 13-15eko partzialarekin, baino Barça-ren jokoak oso aurretik mantendu zituzten markadorean.

Argazkia: Luis Garcia