Joan den asteburuan, emakumezkoen eta gizonezkoen junior mailako Euskal Ligen hirugarren fasea jokatu zen.

Lointek Gernika Ibaizabal, Loiola indautxu, Electro Alavés Araski eta FSGroupe emakumezkoetan, finalaurrekoetan Espainiako Txapelketarako txartela emango zien finalean sartzeko lehian zeuden, edo Lointek Gernikaren kasuan jada sailkatuta zegoena, finalean Euskadiko txapeldun izateko aukera bilatuko zuten.

Finalerdiak:

Loiola Indautxuk Electro Alavesa Araskiren aurka irabazi zuen larunbatean, apirilaren 23an Malosten, goizean jokatutako emakumezkoen lehen finalerdian, 64-79. Lehen laurden parekatu baten ondoren eta Araskik puntu bateko aldearekin aurrea hartzea lortu ondoren, Loiolak beraien aldeko 13 puntuko aldea eskuratzea lortu zuten hurrengo bi laurdenetan. Azken laurden berdindu batek finalerako txartela eta Espainiako Txapelketarako bigarren postua emango lioke Loiolari.

Lointek Gernika Ibaizabalen garaipena bigarren finalerdian FSGrouperen aurka, 74-51. Gernika 7 puntuko aldea lortu zuen lehen laurdenean bere ikusleen aurrean. Gernikak lortutako 16-8ko partziala FSGroupek ezin izan zuen ez txikitu ez gainditu hurrengo laurdenetan zehar. Ia 20 puntuko aldearekin hasi zuen Gernikak azken laurdena. Garaipena Lointek Gernika Ibaizabalentzat baita finalerako txartela ere.

Finala:

Partidu oso lehiatua Euskadiko Txapelketa eta, beraz, Espainiako Txapelketako postuetarako ere. Lointek Gernika Ibaizabalek aurrea hartzea lortu zuen lehen laurdenean hiru puntuko aldearekin. Bigarren eta hirugarren laurdenetan, Loiola Indautxuk, baloiaren mugimendu onari esker, markagailuan aurretik jartzea eta Gernika atzetik gertu eramatea lortu zuen, bi laurdenetan zehar. Azken laurdena hasi zen eta bi taldeen aldetik saskiratzeak ikusi genituen laurdeneko 6. minutura arte, non Lointek Gernika Ibaizabalek 11-2ko partzialari esker Euskadiko txapeldun izatea lortu zuen.

Lointek Gernika Ibaizabal eta Loiola Indautxu izango dira kluben arteko Espainiako Txapelketara joango diren bi taldeak.