Azaroaren hirugarren jardunaldia EBA Ligako A-A multzoan, derbi bikoitzarekin gure egitarauan. Eta etxekoen garaipen bikoitza. 50 minuturen ondoren, Ulacia Zarautzek garaipen ikusgarria eskuratu zuen CB Santurtzi SK-ren aurka. Eta Landakon, Tabirako Baquek Mondragon Unibertsitatea gainditu zuen hiruko marratik eta Ulacia Zarautzek CB Santurtziri irabazi zion neurketa oso parekatu batean. Gainera, Easok lehen postua hartu zuen ikusgarriko erakustekaren ondoren Gaskan. Eta Goierri Iparragirre 2020 taldeak porrot garrantzitsua jaso zuen luzapenean.

Aritzbataldeko derbi ikusgarria. Saskibaloi biziko 50 minutuak, banakako jokaera handiak (Imanol Artiñanoren 25 puntu eta 20 errebote) eta hirugarren garaipen jarraian Ulacia Zarautz-entzat (84-81). Aitzitik, CB Santurtzi SK mantentzen da garaipenik lortu gabe denboraldi honetan.

13 hiruko eta %43koa 22/3ren aurka urrunetik. Hiruko marran izan zen Durangoko Landakon jokatutako derbiren klabea: Tabirako Baquék garaipena lortu zuen (86-64), partida apurtu eta gero atsedenaldia baino lehen (45-29). Garaipen honi esker, Julen Berrocalen mutilak sailkapeneko erdi gunean kokatzen dira, Mondragon Unibertsitatea, berriz, 7. postura jaitsi dira.

Easo agertzen da lehen postuan, nahiz eta bere aurkariek baino partida bat gehiago izan. Donostiarrek izugarrizko erakustaldia eskaini zien bere zaleei: 103-36ko emaitzarekin Manteneo Filipenses-en aurka, 154ko balorazioa eta 36-6 azken laurdenean.

Jardunaldiko bigarren derbiak etxeko kolorea izan zuen ere. HIrugarrena jarraian Ulacia Zarautzentzat (84-81) garaipenik gabe jarraitzen duen CB Santurtziren aurka.

Urretxuko Aldiri Kiroldegian lehia zuzena izan zen, etxekoekin denboraldiko lehen garaipena bilatuz Arha Hoteles-en aurka. Neurketa oso parekatua eta kantabriarrek garaipena ukitu zuten: +9 azken laurdenean. Baina gipuzkoarrek erreakzionatu zuten eta Igartuaren libre batek (teknika baten ondoren) luzapena bortxatu zuen (57-57). Atzetik iritsi arren, Xabier Chicoren gizonek ez zituzten aukerarik izan luzapenean (61-72)

ARGAZKIAK (CANTBASKET)

Jardunaldiko amaieran, bere hirugarren partida jarraian etxean, Baskoniak galdu zuen Megacalzado Ardoi (60-80). Nafarroak beti aurretik lehen zatian eta 10 puntutatik gainera ihes egin dira hirugarren laurdenean.