Mutilen multzoan, tolosarrak izan dira bederatzigarren jardunaldiko onuradun handiak: garaipena eta aberagea Toju Fundación 5+11ren aurka eta bi garaipeneko abantaila bosgarren postuan. Nesken txapelketan, Easo Ibaeta Basket-ek Lointek Gernika gainditu zuen eta A1 jokatzeko aukerak gehitu egin ditu.

MUTILAK

Petrolioa lortu du Take Burruntzi Erretegiak 9. jardunaldian. Tolosarrak bosgarren postuan finkatzen dira Toju Fundación 5+11ren aurkako lehia irabazi eta gero (85-68). Bigarren laurdenetik aurrera ihes egin ziren gipuzkoarrak, neurketaren amaiera erosoz gozatzeko. Garaipenez gain, tolosarrek aberage eskuratu zuten, beraz, 5 jardunaldien faltan, birtualki daude A1 multzoan.

Mondragon Unibertsitea jardunaldiko ezuste handia lortzeko zorian egon zen. Ointxe taldeak 62-61ko emaitzarekin galdu egin zuen Fundación Bilbao Basket-en zelaian, atsedenaldian 12 puntuko aldea izan eta gero eta +5 4 minuturen faltan. Baina Mikel Torreren taldeak buelta eman zion 6-0ekoarekin, Abendaño protagonista bezala.

Berdintasun handia ere Gipuzkoako derbia: luzapenean, 68-64 Alter Consulting ISB-rentzat Easo Adarraren aurka. Donostiarren hasiera ikusgarria (3-14, 8-23 eta 13-29) eta 15 puntuko aldea hirugarren laurdenean (31-46). Orduan iritsi zen etxekoen erreakzio ederra: 18-3koa markagailua berdintzeko. Luzapena Anabitarteren saski baten ondoren eta etxekoek erabaki zuten libre marratik.

Eta jardunaldiko azken partidan, Fundación 5+11 liderrak argi eta garbi gailendu zion azken postuan dagoen La Salle Bilbao-ri (122-34).

NESKAK

Liderrak ez zuen huts egin Landakon. Lehen itzuliko ezustearen ondoren (73-70), Txus Brizuelarenek ez zizkioten bere aurkariari hegalak eman nahi eta epaia eman zioten 2-24ko ikusgarriko partziala lehen laurdenean. 9tik 9 Electro Alavesa Araski Ointxe.

Bere azken 3 asteko bolada txarrari agur esan zion Asador 10 Gibajas-ek. Euskadiko txapeldunak Fundibide ISB-ri irabazi zion (72-49): 13 puntuko aldea arabarrentzat atsedenaldian, azpeitiarren erreakzioa (53-43) eta etxekoen 11-2koa azkena emateko.

Igandean, Easo Ibaeta Basketek aldeak murriztu zituen A1erako borrokan. Yon González-en neskek Lointek Gernikari irabazi zioten 58-43ko emaitzarekin, aberage ere berreskuratuz. Gipuzkoarrek bigarren zati ona jokatu zuten, bizkaitarrek 14 puntu besterik ez saskiratu.

Eta La Salleko derbi bilbotarrean, bere bolada ona luzatu zuen Loiola IndautxuK (42-63). Kanpokoen 0-11koa lehen laurdena ixteko eta markagailuan aurretik mantentzeko amaiera arte.