Bosgarren jardunaldia Junior Mailako Euskal Ligan eta pronostikoak bete ziren. Mutilen mailan, A1 multzoan, bigarren postua hartu zuen Fundacion Bilbao Basket-ek, Easo Adarrari irabazi ostean. Eta Nesken A1ean, berdinketa laukoitza urtu zen Electro Alavesa Araski Ointxe eta Loiola Indautxuren garaipenen ondorioz.

MUTILEN A1

La Casillan zegoen jardunaldiko emozioa, bigarren postuan jokoan zegoelako. Eta Fundación Bilbao Basket-ek hartu zuen, Easo Adarrari irabazita (66-61), hirugarren laurdenean sortutatko erremontada bikainari esker. 9 puntuko aldea izan zuten donostiarrek atsedenaldian (26-35), baina etxekoek buelta eman zioten 28-10reko partzial ikusgarriarekin.

Partido ia erabakita 5 minuturen faltan (58-49), baina berdinketa lortu zuten bisitariek, 0-9ko partzialari esker. Eta 60nako berdinketaren ondoren, Pedrosaren hiruko erabakigarria.

Larunbatean, Fundacion 5+11 harrapatzen saiatuko du Fundación Bilbao Basket-ek. Porrotik jaso gabe mantentzen dira gasteiztarrak, Electro Alavesa Araberriri argi eta garbi irabazi ostean (113-72). Eta garaipen erosoa eskuratu zuen ere Alter Consulting ISB-ak, Mondragon Unibertsitatearen aurka (97-58).

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

MUTILEN A2

Berdinduta mantentzen dira Toju Fundación 5+11 eta Take Burruntzi Erretegia, Urgatzi (69-64) eta La Salle Bilbaoren (66-43) aurkako garaipenen ondoren, hurrenez hurren. Eta emaitza garrantzitsua eskuratu zuen Leioak, Cafés Aitona Askatuak Robotaren aurrean. Hirugarren postuan dago Kandelazubietako taldea.

NESKEN A1

Sailkapena pixka bat argitzeko balio izan zen bosgarren jardunaldia. Bakarkako lider bezala mantentzen da Asador 10 Gibajas, Easo Ibaeta Basket-i irabazita (39-51), beti aurretik izan zen partiduan.

Etxetik kanpoko garaipena lortu zuen ere Electro Alavesa Araski Ointxek: gasteiztarrek Malosten irabazi zuten, 54-68ko emaitzarekin, atsedenaldian erabakitako neurketan.

Eta asteburuko amaieran, Loiola Indautxuk Torrealday Asesores Hondarribia gainditu zuen 47-34, partiduaren hasiera onari esker.

NESKEN A2

Lidertzarako lehia hartu zuen La Sallek eta porrotik jaso gabe mantentzen da. Bilbotarrek Tabirako Baqueri irabazi zioten 73-64ko emaitzarekin, partiduari buelta emanda azken minututan: 8 puntuko aldea durangarrentzat azken laurdenaren faltan eta etxekoen 17-2ko partzial ikusgarria. Fundibide ISB bigarren sailkatua da, garaipen erosoaren ondoren Olabide Ikastolan (21-53). Eta Askartza Claret-ek Egibide Araski gailendu zion 58-49.