2020/21eko denboraldia hasi da Emakumezkoen Bigarren Mailan, formato berriarekin: bi multzo eta 18 talde. Eta lehen jardunaldiaren ondoren, Gipuzkoara joan dira lidergoak.

A MULTZO

Hiru etxekoen garaipenak denboraldiaren hasieran. La Casillan, Mazarredo Fisioterapia Unamunok Atletico San Sebastian-en erresistentzia gainditu zuen atsedenaldiaren ondoren (69-54). Donostiarrek 10 puntuko aldea izan zuten bigarren laurdenaren lehen minutuan (17-27), baina bilbotarrek erreakzionatu zuten eta 32nako berdinketara iritsi ziren 20. minutuan. Bigarren zatian, hasierako 9-0ekoa eta dagoeneko beti aurretik Xabi Martin-en neskak.

Iruñan, Kaleangora Liceo Monjardinek garaipen erosoa lortu zuen debuta egin zuen Agencia TCB Jacobeo Alberiteren aurka (45-30). Etxekoek defentsa ikusgarria erakutsi zuten: 4 puntu besterik ez jaso zituzten lehen 15 minutuetan.

Eta Azkoitian, lehen postua Txintxu Gozotegia ISB-ren neskentzat. Joseba Lizarralderen taldeak oso fin ibili zen erasoan eta ihes egin ziren hirugarren laurdenean (19-7). Amaieran, 75-56ko emaitza eta lidergoa.

B MULTZO

Inaugurazio-jardunaldia handia kanpoko taldeentzat, porrotik jaso gabe. Pradejonen, Bera Bera Goikoak lehen lidergoa hartu zuen, 30 puntugatik irabazi eta gero Fabiolas San Antoniorio (24-54).

Iruñan, Navasket-en debuta hondatu egin zuen Askartza Claretek. Hirugarren laurdenean ihes egin ziren Aritz Duroren neskak eta neurketako amaiera lasaiaz gozatu zuten, nahiz eta 3 puntu besterik ez saskiratu azken 7 minutuetan.

Eta Gasteizko Ibaiondo Gizarte Etxean, jardunaldiko partidarik parekatuena: 60-65ko emaitzarekin irabazi egin zuen San Ignaciok Inmobiliaria Dato40 Tojuren aurrean. Gasteiztarrak beti aurretik ibili ziren lehen zatian (38-29) eta 12 puntuko aldea lortu zuen bigarren zatiko hasieran (43-31). Momentu horretan iritsi zen nafarroen erreakzioa: 6-20ko partziala markagailuari buelta emateko (49-51). Eta azken laurdenaren minutu erabakigarrietan, 0-9ko partziala Miguel Perez-en neskentzak, azkena emateko libre marratik.

(ARGAZKIA: CB Navasket)