Duela astebete La Casillan gertatu zen bezala, gipuzkoarrak garaipena lortzeko zorian egon ziren faboritoenetako baten kantxan. Mutilen multzoan, CB Santurtzi hirugarren postura igo da. Nesken multzoan, Mondragon Unibertsitatea Ointxe! Araskik lehen postua sendotu zuen Malosten.

MUTILAK

Porrotik jaso gabe mantentzen dira bai FundaciĆ³n Bilbao Basket bai FundaciĆ³n 5+11. Bi taldeek garaipenak lortu zituzten Gasteizen.

Erosoagoa izan zen bilbotarrena (58-93), ATE Asesores Araberriren aurka, hasieratik aurretik 2-10ko partzialari esker.

Gehiago sufritu behar izan zuten Joan Braulioren mutilek. 16 puntuko aldea izan ondoren bigarren laurdenean (46-30), TAKE-ren erremontada ikusgarria sufritu zuen talde gasteiztarrak: 4-16ko partziala aurretik ipintzeko (50-51). Eta 7 puntuko abantaila izan zuten Yon Gonzalezen mutilek, 5 minuturen faltan (60-67), baina etxekoek partida itxi zuten 17-2koarekin (77-71).

Hirugarren postua hartu du CB Santurtzi SK-ak, bigarren kanpoko garaipen jarraian: 43-74 Centro de Estudios Mikeldi USK-ren aurka.

Eta Musakolan, Mondragon Unibertsitatea aurretik izan zen 30 minutura arte (59-52), bere defentsa indarrari eta eraso bertikaltasunari esker. Baina garaiz erreakzionatu zuen Easo Mandoegik: 4-21eko partziala eta garaipena, 68-79ko emaitzarekin.

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

NESKAK

Porrotik jaso gabeko taldeen arteko lehia Malosten eta hirugarren garaipen jarraian Mondragon Unibertsitatea Ointxe! Araskirentzat. Lehen laurden parekatua ostean, Alex Susorenek zuloa ireki zuten atsedenaldia baino lehen eta epaia eman zioten partidari azken laurdenaren faltan. Amaieran, 61-78.

Easo Ibaeta Basket Lorea Gourmetek hiru garaipen ere ditu. Beti aurretik donostiarrak Movilteck ISB-ren aurkako derbian, baina etxekoek ez zuten inoiz amore eman. 0-12ko partzialak azken laurdenaren hasieran partida itxi zuen (28-42).

Urretako derbi bizkaitarrean, denboraldiko lehen garaipena Bizkai Esne Ibaizabal-entzat. Hiru laurden parekatuaren ondoren (39-33), etxekoak ihes egin ziren 16-4ko partzialari esker (63-40).

Eta Ordizian, garaipen erosoa lortu zuen Centro de Estudios Mikeldi USK-ak (35-88).