Denboraldia hasi da Gizonezkoen Senior Mailako txapelketetan. Eta lehen jardunaldian, poz handia etxetik kanpo jokatu zuten taldeentzat: 9 garaipen, horietako 6 Bigarren Mailan. Redline Mekanika TAKE eta Alkideba Ointxe, lehen liderrak.

LEHEN MAILA

Hiru garaipen eroso lortu zituzten etxeko taldeek eta oso neurketa parekatua Olabide Ikastolan.

Lehen postua hartu zuen Redline Mekanika TAKEk, 38 puntugatiko garaipenari esker Arri BKL-ren aurka, lehen laurdenean erabakitako neurketan (21-3).

PARTIDAREN LABURPENA

Bilbon, estreinaldi gogorrak bai Estudios y Obras Rekalde Unamunorentzat eta CB Cenicero Distribuciones Riojarentzat. Bilbotarrek galdu egin zuen Universidad Deusto Loiola Indautxuren aurkako derbian (91-54), errioxarrek, berriz, porrota jaso zuen Fundación Bilbao Basket-en aurrean (94-62).

Jardunaldiko partidarik estutuena Gasteizen jokatu zen: 63-64ko emaitza Getxo SB-rentzat, Urgatziren kantxan. Imanol Adanenek 9 puntuko aldea izan zuen 5 minuturen faltan (51-60). Baina gasteiztarren erreakzioa ederrak buelta eman zion partidari (63-62). Ander Fernandez-en bi librek garaipena bidali zuten Bizkaiara.

Kandelazubietan, laurden bakoitietan ihes egin zen Aranguren Mutilbasket (7-20 eta 12-22) garaipen batekin denboraldia hastea lortzeko. Leioa 6 puntura hurbildu zen azken minutuetan, baina Urraren hiruko batek lasaitasuna eman zien nafarrei.

Eta Gipuzkoako derbian, Ordizia KE-k garaipen erosoa lortu zuen, Atlético San Sebastián-en kantxan (50-63), partidaren hasiera ikusgarriari esker (2-15).

Ostiralean osatuko da lehen jardunaldian, Disdira Bitxitegia ISB eta Tecnun Askatuak taldeen arteko lehia.

BIGARREN MAILA

Bakarrik Askartza Claretek bera kantxan irabazi izan ahal zuen: 61-50ko emaitza Mungia ST-aren aurka. 38 minutu parekaturen ondoren, leioztarrek partidua 8-0ekoarekin itxi zuten.

Hemendik aurrera, bisitarien 6 garaipen. Zabalena izan zen Alkideba Ointxek lortutakoa Gaskan (50-68). Garaipena eta lidergoa Arrasateko taldearentzat.

Oñatin, +16 Erroibide Cárnicas San Marcial-entzat, Mekalki Aloña Mendiren aurrean.

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

Debuta egin zuten bi taldeek ezin izan zuten garaipenekin estreinatu. Escolapios de Bilbaok galdu egin zuen Salleko Renault Autonervion-en aurka (43-55) eta Getariako Keta Babyauto Sharks-ek ezin izan zuen San Prudencio gainditu (56-68). Eta 12 puntugatik ere irabazi zion La Salle Bilbaok Cafetería Tártalo Ibaizabal-i (60-72), jardunaldiko amaieran.

Eta denboraldia ireki zuen partiduan, Hotel Gran Bilbao Berrio Otxoak garaipena harrapatu zuen Landakon (59-67).