Junior Mailan gertatu zen bezala, Fundación 5+11 eta ATE Asesores Araberrik partida handiaz gozatu zuten, parekatua hasieratik amaierara eta azken segunduetan erabakitan etxekoen alde. Porrotik jaso gabe mantentzen dira Joan Braulioren mutilak, Fundación Bilbao Basket bezala.

MUTILAK

Junior mailako taldeek muga oso goian jarri zuten, baina kadeteak ez ziren atzean geratu. Fundación 5+11 eta ATE Asesores Araberriren arteko neurketa ederra: etxekoak porrotik jaso gabe mantentzen dira eta bisitariak sensatzio garratzarekin joan ziren, porrotagatik, baina oso pozik erakutsitako mailaz.

Lehen zati oso parekatuaren ondoren (29-31), Araberri ihes egin zen 33-42raino. Baina Fundación 5+11 arin erreakzionatu zuen: 12-2koa eta aurretik markagailuan (45-44). Hortik aurrera, emozio handia, nerbioiak, berdinketak eta dena erabakitzeke azken minutuan: 68-64ko emaitza etxekoentzat eta Sasigain hirukoak 68-67a ipintzeko. 3 libre huts egin zituen Fundacion 5+11k, baina Araberrik ezin izan zuen aprobetxatu garaipena lortzeko.

4-0eko balantzea gasteiztarrentzat, Fundación Bilbao Basket bezala. Aitor Uriz eta Aimar Herran-en mutilek erraz irabazi zioten Mondragon Unibertsitateari (91-44).

Eta asteburuko azken partiduan, Easo Mandoegik ez zion aukerarik eman Centro de Estudios Mikeldi USK-ri (90-59).