Asteburu txarra gure taldeentzat Elite lehiaketetan. Bi porrot estutu Emakumezkoen Endesa Liga Endesa eta porrot mingarria LF2-an. Kutxabank Araski-ren partidua atsedenaldia bertan behera utzi zuten.

EMAKUMEZKOEN ENDESA LIGA

Movistar Estudiantes 64 – IDK Euskotren 58

Bigarren porrot jarraian Azu Muguruzaren neskentzat. Beti aurretik talde madrildarra, baina donostiarrek ez zuten ihes egitea uzten. 7 puntuko abantaila (33-26) etxekoentzat atsedenaldian.

Eta 7 puntu jasotzen 8 minututan, Movistar Estudiantes +14ra joan zen (44-33). Partida erabakita zegoela zirudien, baina IDK Euskotrenek modu ederraz erreakzionatu zuen (49-47). Aurretik ipintzea falta zitzaion, madrildarrek hiruko marratik erantzuna eman zioten bisitarien aukera bakoitzari (59-52). Azkena, Buranirena, 2 minuturen faltan (62-56).

Perfumerías Avenida 72 – Lointek Gernika 64

Bizkaiko taldeak aurpegia eman zuen porrotik jaso gabeko liderraren kantxan, baina porrok batekin itzuli zen Malostera. Lehen laurden parekatuaren ondoren, Perfumerias Avenida 15-0eko partzialari esker ihes egin zen (32-19). Gernikarrek garaiz erreakzionatu zuen, atsedenaldira bizirik iristeko (42-34).

Bigarren zatian, Lointek Gernika Bizkaiaren irudirik onena agertu zen, partiduari buelta ematen (55-56). Neurketaren une klabea eta etxekoek hiruko marratik asmatu zuten, bereziki Silvia Dominguezek. Antolatzaileak partidari epaia eman zion, 30 segunduren faltan (70-63).

EMAKUMEZKOEN LIGA 2

Azpeitia Azkoitia ISB 52 – Baxi Ferrol 99

Laurden bat eutsi zioten gipuzkoarrek igoera lortzeko faboritoetako bati. 20-23ko emaitzatik, 9. minutuan, 23-49ra pasatu zen, 16. minutuan. Bigarren porrot jarraian Azpeitia Azkoitia ISB-ren neskentzat.