Asteburu honetan ez genuen Emakumezkoen Endesa Ligarik izan, nazioarteko partidengatik. Baina Emakumezkoen Liga 2-an Galizia eta Euskadiren arteko lehia hirukoitzaz gozatu genuen. Eta gure taldeek irabazi egin zuten partida guztietan.

GDKO IBAIZABAL 83 – AD CORTEGADA 48

Bi aste geroago, Josema Alcantaren neskak kantxara itzuli ziren. Eta bizkaitarrek bere gelditasuna nabaritu zuten partidaren lehen 15 minutuetan (26nako berdinketa). Baina erritmoa hartu bezain laster, ez zioten aukerarik eman: 15-2ko partziala lehen zatia bukatzeko, Cotanoren hirukoarekin (41-28).

Eta bigarren zatian, bisitarien hurbiltzearen ondoren, 30-eko partzial zoragarria neurketari epaia emateko (72-39). Eta debuta egiteko aukera Nerea Carrascorentzat, denboraldian estreinatu duen hirugarren harrobiko jokalaria.

Bihar, Urretan ere, GDKO Ibaizabalek Celta Zorka Recalvi hartuko du, lehen jardunaldiko partidan.

AZPEITIA AZKOITIA ISB 73 – CELTA ZORKA RECALVI 66

Galiziarrak Urretara iritsiko dira denboraldiko bigarren porrota jaso eta gero, 0-6eko partzialarekin hasi zuten partidan. Etxekoen erreakzio bikaina (15-9) eta 9 puntuko aldea bigarren laurdenean (26-17). Baina Cristina Canteroren neskek irudirik onena erakutsi zuten eta markagailuari buelta eman zioten atsedenaldian (35-40).

Eta hirukoen bidea, galiziarrak 9 puntugatik irabazten joan ziren. Baina Andoni Lazkanorenek ere asmatu zuten hiruko marratik aurretik ipintzeko (56-53). Azken laurden parekatua eta, une klabean, 62-64ko emaitzarekin, Azpeitia Azkoitia ISB-ak 11-0eko partzial ikusgarria lortu zuen denboraldiko laugarren garaipena eskuratzeko.

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 72 – MARISTAS CORUÑA 57

Eta hiru garaipen Alberto Ceak zuzendutako taldearentzat. Barakaldotarrak sailkapeneko erdi postuetan mantentzen dira bere bigarren denboraldian Emakumezkoen Liga 2-an. Bizkaitarrek bere aukera itxaroten jakin zuten, berdintasun handiko 15 minutu ostean.

Eta aukera atsedenaldia baino lehen agertu zen. Eta HGB Ausarta Barakaldok aprobetxatu zuen: 30-26tik 40-28ra Lasesarreko markagailuan. Eta bigarren zatian, hiruko marratik lortutako 6-0eko partzialak partidari epaia emateko. Uchenduren partida bikaina: 23 puntu, 11 errebote eta 37ko balorazioa.