Emakumezkoen Endesa Liga itzuli zen nazioarteko partiden ondoren eta derbi izan genuen Gaskan: IDK Euskotrenek Lointek Gernika Bizkaiari irabazi zion, azken txanpa ikusgarriari esker. Kutxabank Araskik, bere aldetik, aurre egin, baina ezin izan zion txapelketako liderretako bati gailendu.

IDK EUSKOTREN 60 – LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 50

Lehen itzuliko azken derbi eta Azu Muguruzarenek berriro sendo erakutsi zuten Gaskan, bere denboraldiko bigarren euskal lehia eskuratzeko.

Aurreikusita zegoen bezala, oso puntu gutxiko partida, defentsak protagonistak bezala eta une txikiak klabeak izango lirateke. Mario Lopezen neskek ederto erantzuna eman zioten etxekoen lehen ihesaldiari (17-11tik 19-24ra). Eta atsedenaldira arte, ia ezer markagailuara igotzeko (24-25).

Bigarren zatian, berriro hobea IDK Euskotren (36-32). Eta berriro bizkaitarren erreakzio bikaina (44-49). Zazpi minutu ta erdi geratzen ziren eta zirudien bisitarien partida kontrolpean zutela. Baina gernikarrek itzalaldi izugarria izan zuten eta bere aurkariak aprobetxatu zuen: 16-1eko partziala garaipena harrapatzeko.

Emaitzan honen ondoren, gipuzkoarrek zein bizkaitarrek 6 garaipen dituzte eta 2 garaipeneko aldea dute bederatzigarren postuarekiko, 4 jardunaldi geratzen direnean lehen itzulia amaitzeko.

KUTXABANK ARASKI 57 – VALENCIA BC 60

Ekintza zaila zen, baina Made Urietaren neskak Emakumezkoen Endesa Ligako porrotik gabeko liderretako bati irabazteko zorian egon ziren.

Eta garaipen lortzear ibili ziren partidaren hasiera gogorraren ondoren: 5-2tik 7-22ra pasa zen sei minututan. Eta bigarren laurdenaren hasieran, Valencia 18 puntugatik irabazten joan ziren (11-29). Baina Kutxabank Araskik ez zuen amore eman eta bere irudirik onena erakutsi zuen markagailua estutzeko (37-38).

Bisitariak berriro ihes egin ziren (40-48) eta etxekoek berriro erreakzionatu (50-52). Eta Anna Cruz-en hiruko batekin, neurketa azken minutura sartu zen (57-58). Ouviñak 2 libre huts egin zituen, baina defentsa valentziarrak Quevedoren azken hirukoa traba egin zuen.

3-7ko balantzea arabarrentzat, 12. postuan.