Asier Recondorenei ederki eman zien abenduaren hasierak: Aritzbatalden, +3koa ipini zuten sailkapenean (5-1eko balantzea) LBC Cocinas.com taldeari irabazi eta gero. Eta gainera A-A azpimultzoko lehen postura igo dira. Halaber, asteburu honetan bi derbi izan genituen. Gascan, garaipen Easo Bodegas Mugak garaipen erosoa lortu zuen Goierri Iparragirre 2020ren aurka. Eta BAKH kiroldegian, CB Santurtzi SK-ak Baskoniari irabazi zion.

EASO BODEGAS MUGA 87 – GOIERRI IPARRAGIRRE 58

Derbi gipuzkoarrak ireki zuen asteburua Gascan eta garaipena Donostian geratu zen. Hasieratik amaierara aurretik Gotzon Arrietarenak, garaipenik ezagutu gabe mantentzen den Goierri Iparregirre 2020ren aurka.

21-11ko emaitza Easorentzat, Goierriren erreakzioa (23-19), baina etxekoak berriro ihes egin ziren atsedenaldia baino lehen (45-33). Bigarren zatian, partidaren egoera ez zen aldatu eta donostiarrek garaipen erosoa eskuratu zuen.

BASKONIA 73 – CB SANTURTZI SK 79

Santurtziko taldeak beste derbian irabazi egin zuen, Abenduaren Zubia baino lehen Easo Bodegas Mugaren aurka lortutako garaipenaren ondoren. 3-3ko balantzea moreentzat, Baskoniak, berriz, 1-3koa du.

15 minutu parekatuaren ondoren, Iñigo Nuñez-en gizonek bizkortu zuten: 2-10reko partziala +10rera iristeko (28-38). Bigarren zatian, 0-9koa eta 18 puntuko aldea (36-54). 14 puntugatik irabazten joan zen CB Santurtzi 3 minuturen faltan eta alde hau klabea izan zen etxekoen azken bultzadari eusteko.

ULACIA ZARAUTZ 60 – LBC COCINAS.COM 48

Asier Recondoren mutilek bere bolada ona luzatu zuten Aritzbatalden: hirugarren garaipen jarraian denboraldiko lehen porrota jaso zuen aurkariari irabazita. Garaipenak sari du: gipuzkoarrak liderrak dira A-A azpimultzoan, 5 garaipenekin 6 partidatan.

Hirukoen bidez (4), errioxarrak indarrez hasi ziren. Ulacia Zarautzek defentsa estutu zuen eta aurretik joan ziren aldagelara, 7-0eko partzialari esker (34-28). Eta hirugarren laurdenean, uztaila itxi zuen azken 4 minutuetan markagailuan ihes egiteko (47-35). Erremontada bilatu zuen LBC Cocinas.com taldeak, baina Andrés eta Romeroren hirukoek partida erabakita utzi zuten.