Denboraldiaren lehen zatiko amaiera Emakumezkoen Liga 2-an eta garaipena Azkoitia Azpeitia ISB-rentzat, GDKO Ibaizabal-en aurka (63-55). Maila honetan, HGB Ausarta Barakaldok garaipen batekin itxi zuen asteburua. Eta bigarren itzulia hasi da Emakumezkoen Endesa Ligan: Kutxabak Araskik hirugarrena jarraian lortu zuen eta IDK Euskotrenek 18 puntu gainditu zuen Embutidos Pajariel Bembibre-ri irabazteko.

EMAKUMEZKOEN ENDESA LIGA

KUTXABANK ARASKI 64 – ALTER ENERSUN AL-QAZERES EXTREMADURA 54

Emakumezkoen Endesa Ligako bigarren itzulia ireki duen partidan, Mendizorrotzan ostiralean jokatutakoa, Made Urietaren neskek hirugarren garaipen jarraian eskuratu zuten, hirurak etxean. Emaitza honi esker, arabarrak playoffetik garaipen batera kokatzen dira.

Lehen zatiko25-23ko emaitzaren ondoren, gasteiztarrak hirugarren laurdenaren azken minutuetan ihes egin dira, 8-0eko partzialaren bitartez (48-37). Hortik aurrera, defentsa eta lasaitasuna beste garaipena lortzeko.

IDK EUSKOTREN 69 – EMBUTIDOS PAJARIEL BEMBIBRE 58

Talde donostiarren erremontada zoragarria, lehen zatian 18 puntugatik galtzen joan eta gero, Miriam Coulibaly ikusgarriarekin (22 puntu, 15 errebote eta 35eko balorazioa), denboraldiko zortzigarrena lortzeko eta zazpigarren postuan mantentzeko.

Baina hasiera oso kaskarra zen. Azu Muguruzak neurketa gelditu behar izan zuen bigarren minutuan. Baina ez zen ibili: 2-8tik 2-18ra. Bisitariek 18 puntuko aldea lortu zuten bigarrenean (14-32) eta 28-40ko emaitzarekin joan ziren aldagelara. Baina dena aldatu zen bigarren zatian: defentsa ikusgarria (18 puntu jasotakoak) eta IDK Euskotren aurretik 9-0eko partzialari esker (54-50). Eta Coussins-Smith eta Lararen hirukoek partida erabakita utzi zuten.

LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 54 – VALENCIA BC 59

Hamar minutu sobratu zitzaizkion talde bizkaitarrari txapelketako bigarren sailkatuari irabazteko, Bilboko Superkopan egin zuen bezala. Nahiz eta porrota, Mario Lopezen neskak laugarren postuan mantentzen dira.

Hasierako 0-8koa, etxekoen hutsartea eta erreakzio bikaina: 11-0ekoa lehen laurdena amaitzeko (21-16). Bizkaitarrek 10 puntuko aldea izan zuten atsedenaldirako lau minuturen faltan eta 11 puntugatik irabazten joan ziren hirugarren laurdenean (48-37), baina aurkariak uztaia itxi zuten eta Malosteren markagailuari buelta eman zion, 2-16koarekin (50-53). Lointek Gernikak eutsi zion (54-53), baina Valencia BC taldeak garaipena lortu zuen amaierako 0-6eko partzialari esker.

EMAKUMEZKOEN LIGA 2

AZKOITIA AZPEITIA ISB 63 – GDKO IBAIZABAL 55

Derbi genuen lehen itzulia eta urtearen amaieran. Eta euskal lehia Azkoitian geratu zen. Denboraldiko bederatzigarren garaipena bosgarren postuan dauden Andoni Lazkanoren neskentzat. Bere aldetik, GDKO Ibaizabalek 6-6ko balantzearekin itxi du denboraldiko lehen zatia, partida baten falta.

Partidaren hasieran, gipuzkoarrek oso erraz aurkitu zuten uztaia: 14 puntu 5 minututan. Bizkaitarrek eutsi zioten Koskimies-en bi hirukoren bitartez, baina partidaren agintea etxekoa zen. 32-27ko emaitza atsedenaldian eta Azkoitia Azpeitia ISB-ren kolpea hirugarrenean iritsi zen: 9-0ekoa 14 puntuko aldea lortzeko (48-34). Julen Berrocalenek ez zuten amore eman eta markagailua estutu zuten (55-51), 0-9ko partzialaren ondoren (55-51). 3 minutu amaitzeko eta etxekoek ez zuten huts egin libre marratik.

HGB AUSARTA BARAKALDO 74 – VEGA ADAREVA TENERIFE 67

Murugarren-Uchendu bikotearen 45 puntu eta 52ko balorazioarekin, Alberto Cearen neskek denboraldiko seigarren garaipena lortu zuen, Emakumezkoen Liga 2-ko beste euskal taldeei irabazi zioten aurkaria gaindituz.

Kanariarrak indarrez hasi ziren Lasesarren: 14-27ko emaitza bigarren laurdenaren lehen jokaldian. Etxekoen erreakzioa azkar iritsi zen: 12-2koa markagailua estutzeko. Baina HGB Ausarta Barakaldok hirugarren laurdenaren azken jabetza arte itxaron behar izan zuen aurretik ipintzeko (53-51). Txandaketaz eta emozioz beteriko azken laurdena eta, une klabean, etxekoen 7-0ekoa garaipena eskuratzeko.