Bere aurkariak baino partida bat gehiagorekin, baina Iñigo Nuñez-en taldeak sailkapeneko altuenetik esango dio agur 2020ko urteari. Moreek Mondragon Unibertsitatearen aurkako derbian irabazi egin zuten (79-61). Eta jardunaldiko bigarren euskal lehian, Baskoniaren garaipen erosoa Aldirin.

CB SANTURTZI SK 79 – MONDRAGON UNIBERTSITATEA 61

Ezkerraldekoek A-A multzoko lehen postutik agur esango diote 2020ri. Mikel Truebaren derbian, Iñigo Nuñez-enek azken laurden ikusgarria jokatu zuten Mondragon Unibertsitateari irabazteko eta hirugarren garaipen jarraian lortzeko.

Lehen zati parekatuaren ondoren, Martin Buesaren saski batek 40-48ko emaitza ipini zuen hirugarren laurdenaren 5 minutuan. Eta hiru minutu geroago, bisitariek 6 puntugatik irabazten jarraitu zuten (49-55). Une honetan, etxekoek 9-0ko partziala sinatu zuten partida buelta emateko (58-55). Eta laugarrenean, 11-1ekoa partidari epaia emateko (69-58). Juanchi Orellanoren partida bikaina: 27 puntu eta 29ko balorazioa.

GOIERRI IPARRAGIRRE 2020 70 – BASKONIA 93

Talde gipuzkoarra garaipen ezagutu gabe ezagutu gabe sei partida jokatu eta gero. Hirugarren laurden bikaina arren, Xabier Chicorenek galdu egin zuten Aldiriko derbian, azken laurdenean 33 puntu saskiratu zituen Baskoniaren aurka.

8-9tik 10-21era pasatu zen eta gasteiztarrak ihes egin ziren lehen aldiz. Eta 18 puntuko aldea lortu zuten bigarren laurdenaren hasieran (12-30). Etxekoen 10-0ekoa bizirik mantentzeko eta 31-44ko emaitza atsedenaldian. Egoera bera hirugarrenean: 15 puntugatik irabazten joan ziren bisitariak eta Goierri Iparragirreren 12-2koa markagailua estutzeko (55-60). Baina Baskoniak ez zion aukera gehiagorik eman nahi izan: hiru hiruko ia jarraian eta partida erabakita.

LBC COCINAS.COM 57 – EASO BODEGAS MUGA 54

Gure taldeentzako asteburuko amaieran, Gotzon Arrietaren mutilak garaipena lortzeko zorian egon ziren Logroñon, baina ezin zioten bere lan onari azkena eman azken txanpan. 2-3ko balantzea donostiarrentzat urteko amaieran.

Easo Bodegas Mugaren hasiera ona (2-6) eta etxekoen erantzun erabatekoa (14-8). Gipuzkoarren txanda (16-17) eta, hortik aurrera, berdintasun handia. Bisitarien pixka bat aurretik, 5-6 puntuko aldearekin, baina 6-0ekoak buelta eman zion partidari, azken laurdenaren hasieran (49-48). Berriro, Easoren erreakzio bikaina (49-52), baina azken 6 minutuetan donostiarrek bi puntu besterik ez saskiratu zituzten eta bere aurkariak aukera aprobetxatu zuen.