Bigarren urtez jarraian, azpeitiarrek LEB Plata Kopa irabazi dute. Bartzelonan jokatutako finalean, Iñaki Jimenez-en taldea titulua altxa du luzapenean, erremontada ikusgarriaren ondoren.

Partidaren hasiera ikusgarria izan zen: Manny Suarez-en birrinketa handia. Baina anfitrioiaren erantzuna erabatekoa izan zen: 14-ko partziala, 4 hirukorekin, Xabi Berazaren azkena. Etxekoek erraz saskiratu zuten eta 20 puntuko aldea lortu zuten bigarren laurdenaren hasieran (31-11).

Pixkanaka pixkanaka, Juaristi ISBk erreakzionatu zuen: defentsa eta asmatze 2-11ko partziala eskuratzeko (33-22). Bi hirukok gelditu zuten gipuzkoarren bolada ona, baina Iñaki Jimenez-en taldeak beste itxura erakutsi zuen atsedenaldira arte (41-28).

Aldageletan egoteak mesede egin zion Azpeitiako taldeari. Juaristi ISB-k 10 minutu ikusgarriak eskaini zizkien bere zaleei, titulurako borrokan sartzeko. 56-55ko emaitza hirugarren laurdenaren amaieran, 53nako berdinketa lortu eta gero.

Gipuzkoarren bolada onak luzatu zuen 0-4ko partzialarekin (56-59), baina etxekoek buelta eman zioten, 9-0ekoari esker. Une klabea eta Ibon Guridi kapitainak protagonismoa hartu zuen (65-64). Etxekoen beste bultzada eta bisitarien beste erremontada (69-70). Juaristi ISB aurretik azken minutua, baina Marcos-en 2+1ekoak berdinketa jarri zuen (76-76). Azken jokaldian, Savkov-ek irabazteko hirukoa zuen, baina baloia ez zen sartu nahi izan.

Luzapenean, azpeitiarrek 0-5eko partziala lortu zuen (79-83), baina hiru libre huts egin zituzten eta etxekoak irabazteko azken aukera izan zuten. Baloia ez zen sartu eta titulua berriro Azpeitiara joan zen.