Asteburuko partida handia izan zen EBA ligan eta garaipena Arrasatera joan zen. Iñaki Ogararenak ihes egin dira lehen postuan, birtualki bigarren postuan mantentzen den aurkari bati irabazi eta gero. Eta jardunaldiko beste derbian, Tabirako Baquek Goierri Iparragirre 2020 gainditu zuen.

GOIERRI IPARRAGIRRE 2020 56 – TABIRAKO BAQUÉ 63

Bizkaiko taldeak bigarren garaipen jarraian lortu zuen, gipuzkoarrak, berriz, garaipenik ezagutu gabe mantentzen dira, hamaika partida jokatu eta gero. Bigarren laurdenean egon zen neurketaren klabea: bisitarien hasierako 0-10ekoa eta 2-17koa 18-35ko emaitza ipintzeko. Atsedenaldian, etxekoen erreakzionaren ondoren, 30-42.

Hirugarren laurdenean, Tabirako Baquek defentsa estutu zuen bere alde erosoarekin jarraitzeko (36-53). Azken laurdenean, etxekoak 7-0ekoarekin hasi ziren eta erremontada bilatu zuten amaierara arte (54-59), baina garaipena Landakora joan zen.

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

EASO BODEGAS MUGA 81 – CB SOLARES 70

Berri handietako arratsaldea Gascan: Easo Bodegas Muga garaipeneko bidera itzuli zen eta Pablo Aranzabaralek berriro jarri zuen donostiarren elastikoa. Gotzon Arrietarenak ihes egin ziren 11-0eko partzialari esker (21-13) eta 16 puntugatik irabazten joan ziren bigarren laurdenaren hasieran (37-21).

Etxekoek neurketa kontrolatuta zuten, baina CB Solaresek ez zuen amore eman. Pixkanaka pixkanaka, kanpokoek erremontatu zuten eta 5 puntura hurbildu ziren 5 minuturen faltan. Dorronsorok arnasa eman zion eta Arrietaren hiruko batek partida erabakita utzi zuen.

ZAST ZARAUTZ 69 – MONDRAGON UNIBERTSITATEA 74

Aritzbatalden itxi zen jardunaldia, asteburuko partidarik garrantzitsuenarekin: Ulacia Zarautz 7-2koaren iristen zen eta 9-2koarekin Mondragon Unibertsitatea. Eta moreek denboraldiko 10. garaipena eskuratu zuten, bere lidergoa sendotuz.

Partidaren hasiera Asier Recondorenentzat izan zen: 21-10reko emaitza 7. minutuan. Bisitarien erreakzioa berehalakoa izan zen: 2-12koa lehen laurdena amaitzeko (23-22). Eta kanpokoen une ona luzatu zen: 25-34 bigarren laurdenaren erdialdean. Atsedenaldian, 40-47ko emaitza.

Berriro, Ulacia Zarautzek hasiera sortu zuen: 9-3ko partziala markagailua estutzeko (49-50). Defentsak nagusitu ziren eta Iñaki Ogararenak ihes egin ziren hirukoen bidez (51-62). Arrasatekoak 10 puntuko aldean kokatu ziren (59-74), etxekoek 10-0ekoarekin partida amaitu eta gero.

BASKONIA 75 – CB VALLE DE EGÜES 77

Tercera derrota consecutiva para el conjunto alavés, tras un final de partido aciago. Los de Miguel Ángel Hoyo llegaron a dominar por trece puntos en el segundo periodo (33-20), y tras la reacción navarra (37-33), los locales se estiraban antes del descanso (45-35).

En la segunda mitad, de nuevo +13 para los alaveses (57-44), pero sin terminar de rematar el encuentro (59-54). CB Valle de Egués apretaba más, pero parecía que los locales tomaban aire (71-65), antes de que llegará el gran golpe visitante: parcial 0-10 para darle la vuelta y llevarse el triunfo.