Gotzon Arrietaren taldea denboraldiko momenturik onenean dago, Tabirako Baque gainditu eta gero asteburuko lehen derbian. Bigarrenean, CB Santurtzi SK taldeak garaipena erosoa eskuratu zuen Goierri Iparragirre 2020ren kantxan.

EASO BODEGAS MUGA 65 – TABIRAKO BAQUÉ 63

Larunbateko goizean, derbi parekatuan, talde donostiarrak hirugarren garaipen jarraian lortu zuen, baina oraindik ez da sailkapenako postu arriskutsuetatik ihes egin. Tabirako Baqué, ordez, azkenaurreko postua mantentzen da.

Hasierako 1-10rekoa bisitarientzat eta etxekoen erantzuna: 18-2. Gotzon Arrietarenak +12ra joan ziren (28-16), baina bizkaitarrek erreakzionatu zuten atsedenaldia baino lehen (33-27). Bigarren zatian, 45nako berdinketatik aurrera, berdintasun handia eta Arrieta protagonista izan zen azken minutuan: 4 libre saskiratu zituen (eta beste 4 huts egin) etxekoen garaipena ziurtatzeko.

GOIERRI IPARRAGIRRE 2020 60 – CB SANTURTZI SK 76

Asteburuko bigarren derbian, garaipena Santurtzira joan zen. Urretxun, Iñigo Nuñez-en taldea garaipeneko bidera itzuli zen, Xabi Chicorenek, berriz, garaipenik ezagutu gabe jarraitzen dute.

Etxekoek hasiera ona erakutsi zuten (11-6), baina bizkaitarrak aurretik ipini ziren 0-14ko partzialari esker. Eta beste 0-9koarekin partida ia erabakita utzi zuten (22-38). Goierri Iparragirre 2020k ez zuen amore eman nahi izan eta 9-0ekoarekin hasi zuen bigarren zatian, baina bisitarien 0-9koak aukerarik gabe utzi zioten.

ULACIA ZARAUTZ 52 – CB VALLE DE EGÜES 56

Asier Recondoren mutilek bigarren porrot jarraian jaso zuen Aritzbatalden, bolada onean dagoen talde baten aurka (4 garaipen jarraian). Nahiz eta emaitza hori, gipuzkoarrak birtualki bigarren postuan daude.

Kanpokoek menderatu zuten lehen laurdenean (13-19) eta etxekoen bigarren ikusgarria: 14-2ko emaitza atsedenaldira aurretik joateko (27-21). Zarauztarrak gainetik hirugarren laurdenaren erdialdera arte, nafarrek buelta eman ziotenean 1-10reko partzialaren bidez (36-42). Erantzun azkarra (43-42) eta emozioz beteriko amaiera: Ulacia Zarautzek ez zuen bere aukerarik aprobetxatu eta CB Valle de Egüesek epaian eman zion libre marratik.

BASKONIA 85 – MEGACALZADO ARDOI 74

Talde gasteiztarrak garaipen bikaina eskuratu zuen BAKH kiroldegian, 6-7ko balantzearekin kokatzeko. Miguel Angel Hoyorenek hasiera ikusgarria sortu zuen: 20-8ko emaitza lehen bost minutuetan. Lehen laurdena 25-6 amaitu zen eta, bigarrenean, gasteiztarrak 16 puntugatik irabazten joan ziren.

Ezer ez aldatu zen bigarren zatian eta Baskoniak neurketaren amaiera lasaiaz gozatu zuen.4

MONDRAGON UNIBERTSITATEA 85 – CB SOLARES 79

Sufrimendu askorekin, Iñaki Ogararen gizonak garaipeneko bidera itzuli ziren bere lidergoan sendotzen jarraitzeko. Lehen laurdena amaitzeko 0-8ko kanpokoen partzialaren ondoren, etxekoek buelta eman zioten 11-0ekoari esker (23-20).

Hortik aurrera, puntu asko eta kantabriarrak ia beti aurretik, 5 puntuko aldearekin sartuz azken laurdenera (60-65). Etxekoen defentsa ibili zen eta Achak erremontadaren liderra izan zen (84-79), 22 punturekin partida bukatzeko. CB Solaresean, Sherman-en neurketa ikusgarria: 30 puntu, 18 errebote eta 46ko balorazioa.