Jose Manuel Cortizasen heriotzak markatutako lehian, RETAbet Bilbao Basketek berriro irabazi zion Acunsa Gipuzkoa Basketek eta arnas pixka bat hartu zuen salbaziorako borrokan. Gainera, Bidaideak Bilbao BSR bolada ikusgarrian mantentzen da: hamabi garaipen jarraian eta ligako lehen postua.

ENDESA LIGA

ACUNSA GIPUZKOA BASKET 74 – RETABET BILBAO BASKET 97

Jose Manuel Cortizasen heriotzak markatu zuen Ilunbeko derbiaren arratsaldea. Gure saskibaloiaren kazetari nabarmenduetako bat hil zen Covid-arengatik. Minutu bateko isilunea Donostiako kantxan eta Alex Mumbruren mutilek garaipena eskaini ahal izan zioten, denboraldiko partidarik onenean.

Oso neurketa garrantzitsuan bi taldeentzat, bilbotarrak beti aurretik joan ziren (21-24 eta 36-42). Eta bigarren zatian, Hakkanson-Balvin bikoteak (34 puntu eta 45eko balorazioa) partida erabakita utzi zuen. RETAbet Bilbao Basketek Acunsa Gipuzkoa Basket-en bolada ona amaitu zuen, aberagea hartuz gain.

TD SYSTEMS BASKONIA 90 – URBAS FUENLABRADA 74

Pronostikoak bete ziren Buesa Arenan eta talde baskonistak garaipen berri bat eskuratu zuen, denboraldiko 18garrena. Gasteiztarrak hirugarren postuan mantentzen dira, talde-lan ikusgarriaren ondoren: zazpi jokalarik 10 edo puntu gehiago eta 10reko edo balorazio gehiago lortu zituzten.

Beti aurretik TD Systems Baskonia, erraz saskiratuz salbaziorako borrokan dagoen talde baten aurrean. Madrildarrek atsedenaldira arte eutsi zioten (48-41), baina hirugarrenean ezin izan zuten etxekoen erritmoa jarraitu (70-56).

ZILARREZKO LEB LIGA

ZORNOTZA SASKIBALOI TALDEA 83 – CIRCULO GIJÓN BALONCESTO 76

Laugarren garaipen jarraian Mikel Garitaonandiaren gizonentzat, bigarren postuan kokatuak, asteburu honetan jokatu ez zuen Juaristi ISB-ren atzetik. Bisitarien 0-4eko hasiera, baina espejismoa izan zen: 19-8 eta 28-12ko emaitza etxeko taldearentzat bigarren laurdenaren hasieran.

Asturiarrak bizirik iritsi ziren atsedenaldira (35-26), baina Zornotzak 30 puntu saskiratu zituen hirugarrenean berriro ihes egiteko (65-46). Kanpokoek ez zuten amore eman eta 5 puntura hurbildu ziren (81-76), baina garaipena Larrean geratu zen.

BSR LIGA

BIDAIDEAK BILBAO BSR 75 – AMIVEL 70

Bilbotarrek hamabigarren garaipen jarraian eskuratu zuen Txurdinagan, bere lehen postua sendotzeko. 13 garaipen 14 partidan, baina larunbateko arratsaldean asko sufritu behar izan zuen. Bederatzigarren postuan dagoen Amivelek aurpegia eman zion azken minutura arte. Baina Asier Garciaren beste ‘triple-doble’ klabea izan zen: 22-14-11.

FUNDACIÓN VITAL ZUZENAK 40 – BSE ACE GRAN CANARIA 82

Gasteizko taldeak ez zuen aukerarik izan bigarren sailkatuaren aurka, atsedenaldian erabakitako partidan: 19-41. Nahiz eta galdu izan, Fundación Vital Zuzenak hamargarren postuan mantentzen da, Las Rozas eta Getaferen gainetik.

ARGAZKIA: ACB Photo