16. jardunaldia EBA ligan, bi euskal lehiarekin, baina emoziorik gabe. Tabirako Baquek eta Ulacia Zarautzek garaipen erosoak eskuratu zuten Baskonia eta Goierri Iparragirre 2020-ren aurka, hurrenez hurren.

TABIRAKO BAQUÉ 82 – BASKONIA 55

Bizkaiko taldeak bere ibilbidea aldatu zuen (bakarrik irabazi zuen lehen eta bigarren itzuliko lehen bi jardunaldietan), Baskoniaren aurka lortutako garaipen errazari esker. Durangarrak lehen minututik jaun eta jabe izan ziren.

Hasierako 8-0ekoa eta 18-9ko emaitza 6. minutuan. Miguel Ángel Hoyorenek saiatu zuten, baina ezin (29-20) eta Tabirako Baquek partida erabakita utzi zuen atsedenaldia baino lehen: 33-22tik 42-23ra.

GOIERRI IPARRAGIRRE 43 – ULACIA ZARAUTZ 94

Hamar minutu iraun zituen Urretxuko derbiak. 19nako berdinketa lehen laurdenaren ondoren, etxeko taldeak aurpegia emanez Asier Recondoren taldearen aurrean. Baina zarauztarrak ihes egin ziren 0-8ko partzialarekin eta partida apurtu zuen 0-15ekoari esker (24-46). Atsedenaldian, 26-49.

Eta hirugarrenean, bisitariek ez zioten aukerarik eman (33-77). Ulacia Zarautz bigarren sailkatua da, Goierri Iparragirre, berriz, azken postuan dago, garaipenik gabe.

CB SANTURTZI SK 78 – LBC COCINAS.COM 70

Denboraldiko zortzigarren garaipena Iñigo Nuñez-en taldearentzat, bigarrena jarraian, goiko postuetarako borrokan sartzeko. Hasierako 0-2an salbu, beti aurretik moreak (13-3). Ezkerraldekoek erraz saskiratu zuten lehen zati osoan (46-35).

Bigarrenean, asmatzea txikiagotu egin zen, baina CB Santurtzik ez zuen arazorik izak bere alde erosoa mantentzeko (64-50) eta Errioxako taldearen erremontada sortzeko saiakerak indargabetzeko.

MEGACALZADO ARDOI 67 – MONDRAGON UNIBERTSITATEA 83

Asteburuko amaieran, Iñaki Ogararen mutilek garaipena eskuratu zuten Zizur Nagusian, bolada onean dagoen talde baten aurka (lau porrot jarraian). Gipuzkoarrek lidergoa sendotu zuten bigarren zati onaren bitartez.

Lehenengoan, berdintasun eta puntu asko (43-46). Bigarrenaren hasieran, Mondragon Unibertsitatea ihes egin zen, 4-12koari esker (52-64). Eta azken laurdenean, garaipena itxi zuten 0-8ko partzialarekin (60-79).