Gotzon Arrietaren taldeak ‘on-fire’ darrai: laugarren garaipen jarraian, Iñigo Nuñez-en taldeari irabazi eta gero. Gainera, Mondragon Unibertsitatea eta Ulacia Zarautz sailkapeneko lehen postuetan finkatzen dira: Arrasatekoek Tabirako Baqueri irabazi zioten.

EASO BODEGAS MUGA 57 – CB SANTURTZI SK 47

Atsedenaldiko jardunaldiak ez zuen talde donostiarra hunkitu: Easo Bodegas Mugak bere bolada ona luzatu zuen, CB Santurtzi SK-ri irabazi eta gero, asmatze gutxiagorekin partida batean (111/38 bi taldeen artean).

19-23ko emaitza lehen zatian eta donostiarrek kolpe klabea sortu zuten hirugarrenean: 14-2ko partziala alde oso garrantzitsua lortzeko (38-30). Bere aurkariak ez zuen uztairik aurkitu eta ez zuen erremontada lortzeko aukerarik izan.

MONDRAGON UNIBERTSITATEA 66 – TABIRAKO BAQUÉ 57

Liderrak berriro irabazi egin zuen etxean, itxura ona eskaini zuen Tabirako Baqueren aurka: bizkaitarrek bi laurden irabazi zituen, baina hirugarrena erabakigarria izan zen. Atsedenaldian, Tomas de Castroren taldea aurretik: 29-31.

Iñaki Ogararen mutilek erritmoa aldatu zuten hirugarrenean: 11-1eko partziala aurrea hartzeko (40-34) eta gero, 13-3koa ihes egiteko (53-40). Durangokoek ez zuten amore eman, baina aukerarik gabe.

ULACIA ZARAUTZ 64 – CB SOLARES 55

Orain bai: sailkapeneko bigarren postuan daude Asier Recondoren gizonak. Gipuzkoarrek CB Solares gainditu zuen, partidaren hasiera txarraren ondoren: 8-17, Sherman-en 11 punturekin. Lehen laurdenaren amaieran, 10-21. Eta hiruko batek 14 puntuko aldea eman zien bisitariei.

Erreakzioa berehalakoa izan zen: 9-0ekoa markagailua estutzeko. Sherman pibotari esker (20 puntu lehen zatian), kantabriarrak aurretik mantendu ziren hirugarren laurdenaren arte (37-44), baina orduan etxekoen itxurarik onena agertu zen: 14-2ko partziala partidari buelta emateko. Eta 51enako berdinketaren ondoren, 13-2koa garaipena ziurtatzeko.

LBC COCINAS.COM 108 – GOIERRI IPARRAGIRRE 2020 67

Xabi Chicoren taldea garaipenik ezagutu gabe mantentzen da, hasieratik amaierara hobea izan zen talde baten aurka. Gipuzkoarrek 8 minutura arte eutsi zioten (23-19), baina gero etxekoek bizkortu zuten eta partida erabakita utzi zuten atsedenaldian (52-35)