Jardunaldi bikoitza Lehen Mailan eta Emakumezkoen 2. Mailan. Saskibaloiak gure kantxak bete ditu jai-ostiral honetan.

GIZONEZKOEN LEHEN MAILAK

Liderrak pronostikoak bete ditu kolistaren aurka: 89-51ko emaitza Getxorentzat, Arri BKLren aurrean, lehen laurdenean erabakitako partidan (20-4).

Bilboko La Casillan, Ordizia KE taldeak garaipen erosoa lortu du (53-79). Partidaren momenturik klabea lehen zatiko azken minutuetan iritsi da: 0-13ko partziala gipuzkoarrentzat (33-44), bigarren zatian arazorik ez izateko.

Bidebietako derbi donostiarran, Tecnun Askatuak buelta eman dio azken minutuetan, Atletico San Sebastián-en aurka (78-74). Bisitariek 10 puntugatik irabazten joan dira azken laurdenaren hasieran (55-65), baina etxekoek berdinketa jarri dute 13-3ko partzialari esker. Eta azken txanpan, Odriozolaren hiruko batek lidergoa eman dio Tecnun Askatuak taldeari.

Eta jardunaldiko amaieran, denboraldiko 5. garaipena Leioa SBT-rentzat, garaile Disdira Bitxitegia ISB-ren kantxan (58-76). Igor Urretaren taldeak laugarren posturako borroka estutu du: berdinduta daude Askatuak eta Loiolarekin. Gipuzkoarrak oso ondo hasi dira (22-12), baina bizkaitarrek buelta eman diote 4 hiruko jarraiarekin (33-34). Bigarren zatian, hamar puntuko aldea Leioarentzat (48-58) eta 0-11ko partziala partida erabakita uzteko.

EMAKUMEZKOEN 1. MAILA

Dos partidos en liza este viernes. En el Irulegi de Mutilva, Universidad Deusto Loiola Indautxu se llevaba una trabajada victoria (55-59). Las de Álex Aurre se iban al +10 en el segundo periodo (15-25), pero las locales reaccionaban al descanso (35-35). Las bilbaínas cerraban su aro en el tercero (41-50) y aguantaron los intentos de reacción navarros en el último.

Eta Kandelazubieta, Bizkaiko derbian, Lointek Gernikak Leioa gainditu du (53-56). Bisitariak ihes egin dira hirugarrenean (36-44), baina etxekoek ez dute amore eman eta partida berdintzea lortu dute (51-51). Une honetan, Oriok hiruko erabakigarria saskiratu du.

EMAKUMEZKOEN BIGARREN MAILA – A MULTZOA

Denboraldiko lehen garaipena Atlético San Sebastián-entzat. Aiete, Getxok aurpegia eman dio 19. minutura arte (34-33). Gero, etxekoek 16-1eko partziala lortu zuen bere aurkariari aukerarik gabe uzteko.

EMAKUMEZKOEN BIGARREN MAILA – B MULTZOA

Afilados Gasteiz Arabak eta San Ignaciok ez zuten huts egin eta 4-0eko balantzera iritsi dira. Ibaiondo, gasteiztarrek Bera Bera Goikoiari irabazi diote (66-47). 25 minutu parekatuaren ondoren (39-37), arabarrak ihes egitea lortu dute (54-39).

Iruñean, Miguel Perezen neskek aurrea hartu dute bigarren laurdenean eta ez dute arazorik zian garaipen erosoa eskuratzeko (57-43).

Eta Barakaldoko Salesianos ikastetxean, etxekoek Inmobiliaria Dato40 Toju gainditu dute (64-51), azken laurden bikainari esker. Hasierako 14-2koa Joel Miezarenentzat (50-41), Txiki Garciaren taldeko erreakzioa, Larrazabal-en hirukoen bitartez (50-47) eta etxekoen beste partzial handia (14-2) garaipena ixteko.