Gasteiztarrak eta bilbotarrek porrotik ezagutu gabe mantentzen dira, bai junior bai kadete mailan. Eta datorren larunbatean, lehia handi bikoitza BAKH kiroldegian.

JUNIOR MUTILAK

Hiru etxetik kanpoko garaipenak 9. jardunaldian. Azkoitian, Fundación 5+11 liderrak ez zuen arazorik izan Alter Consulting ISB-ren aurka (53-113). 7-0ekoa gasteiztarrentzat, Fundación Bilbao Basket bezala.

Tolosan, talde bizkaitarrak hirugarrenean buelta eman zion Take Burruntziren aurkako partidari. Tolosarrak aurretik atsedenaldian (36-33), baina bilbotarrek 7-17koarekin hasi zuten bigarren zatian. Amaieran, 53-68ko emaitza.

Beraz, asteburukoa partidarik hunkigarriena Easo Urdaburu-Mondragon Unibertsitatea partidan egon zen. Neurketa berdintsua eta bisitariek 10 puntuko aldeaz gozatu zuten, azken laurdenaren hasieran (48-58). Baina donostiarrek 11-2koarekin erreakzionatu zuten (63-65). Une honetan, Madinabeitia hiruko klabea saskiratu zuen.

JUNIOR NESKAK

Asador 10 Gibajas-ek landutako garaipena lortu zuen Loiola Indautxuren kantxan (50-67). 26-27ko emaitza atsedenaldian eta 40-51koa hirugarrenean, arabarren 6 hirukoren ondoren (11 guztira).

Eta Gascan, Easo Ibaeta Basketek Fundibide ISBri irabazi zion (68-38).

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

MUTILEN KADETE

Emaitz altuak txapelketako 9. jardunaldian. Junior Mailan gertatzen den bezaka, 7-0eko balantzea Fundacion 5+11rentzat zein Fundación Bilbao Basketentzat. Joan Braulioren mutilek Easo Mandoegiri irabazi zien Bidebietan (80-93), donostiarrek aurpegia eman ondoren (46-44 atsedenaldian). Eta Aitor Uriz-en taldea aurretik hasieratik Tolosan, baina soilik ihes egin ahal izan zuen hirugarren laurdenean (47-59). Amaieran, 59-80.

Santurtziko Mikel Trueban, moreek ATE Asesores Araberriri irabazi zioten 86-71ko emaitzarekin. Etxekoek bigarren laurden bikaina erakutsi zuten: 30 puntu eta 20 puntuko aldea (53-33). Chema Terreros-en mutilek ez zuten amore eman eta 7ra hurbildu ziren, baina ez zuten partida buelta emateko aukerarik izan.

Eta La Casillan, Mondragon Unibertsitateak 43 puntugatik irabazi zion Centro de Estudios Mikeldi-ri (51-94).

NESKEN KADETE

Luzapenean lortu zuen Lointek Gernikak bere bosgarren garaipena (5-1). Mikel Retolazaren neskek hirugarrenean erreakzionatu zuten, Movilteck ISB-ak 11 puntu izan ostean (15-26). Eta jaurtiketa libreei esker, etxekoek 43nako berdinketa lortu zuten. Luzapenean, Vallejo klabea izan zen bizkaitarren garaipenean (49-48).

Eta berdintasun handia ere Bidebietan: Easo Ibaeta Basket Lorea Gourmet-ek Bizkai Esnea Ibaizabal gainditu zuen, 64-58ko emaitzarekin. Donostiarren hirugarren laurden handia (22-14 45-35eko emaitzarako), baina bizkaitarrek markagailua estutu zuten (53-50). Etxekoek ez zuten huts libre marratik eta laugarren garaipena eskuratu zuten.