Bi partida atzeratuak (Mondragon Unibertsitatea-Santurtzi derbia) hiru neurketarekin jardunaldi bat utzi ziguten. Bost garaipen jarraian ondoren, Easo Bodegas Mugak galdu egin zuen. Eta euskal lehian, Baskoniak Goierri Iparragirre-ri irabazi zion.

BASKONIA 70 – GOIERRI IPARRAGIRRE 55

Denboraldiko lehen garaipena lortzeko zorian egon ziren Xabi Chicoren mutilek, baina Baskoniaren azken laurden bikainak saririk gabe utzi zien. Gipuzkoarrek hasiera bikaina sortu zuten: 5-15eko emaitza 9. minutuan.

Gasteiztarrek erreakzionatu zuten, baina Goierri gainetik mantendu zen hirugarren laurdenaren erdialdera arte (31-35). Une honetan, etxekoen 11-1ekoa eta berdintasun handia amierako 7 minuturen faltan, Querejetaren 8 puntuk ia jarraian partida erabakita utzi zutenean (69-53).

EASO BODEGAS MUGA 56 – LBC COCINAS.COM 69

Talde donostiarrak bere bolada onari agur esan behar izan zion. Bost garaipen jarraian lortu eta gero, Gotzon Arrietaren mutilek galdu egin zuten Errioxako taldearen aurka, hirugarren laurdenean erabakitako partidan.

Puntu gutxiko lehen zatia eta gipuzkoarrek LBC Cocinas.com taldearen eraso kaudalari eutsi zioten (24-25). Baina bisitarien talentua agertu zen hirugarrenean: 0-6ekoa 90 segundutan eta gero 2-12ko partziala markagailuan ihes egiteko (33-45). Laurdenaren amaieran, errioxarrek 29 puntu saskiratu zituzten eta partida historiarik gabe geratu zen (36-54).

CB SOLARES 83 – TABIRAKO BAQUÉ 77

Beste jardunaldia batean, talde bizkaitarrak irudi bikaina eman zuen berriro, baina igande honetan ezin izan zuen garaipena lortu Solares-en, hasieratik amaierara partida berdintsuaren ondoren. Kantabriarrak bigarren laurdenean ihes egin zirela zirudien (12-1eko partziala 36-24ko emaitzarako), baina Tabirako Baquek erreakzionatu zuen (40-37 atsedenaldian).

Eta Tomás de Castroren mutilak gainetik jarri ziren (47-51), baina poztasuna gutxi iraun zen (63-56). 65-58ko emaitza azken laurdenaren hasieran eta 4-0eko partzialak gauzak zailagoak ipini zizkien durangarrei. Bizkaitarrek ez zuten amore eman eta 3ra hurbildu ziren (71-68). Une honetan, Sergio Garcia Carrerak 5 puntu jarraian saskiratu zuten Tabirakori aukerarik gabe uzteko.

(ARGAZKIA: Julio Roca)