Larunbatean hasi ziren txapelketako bigarren faseak, protagonista handiarekin: Afilados Gasteiz Araba. Gasteiztarrek 40 puntugatik irabazi zioten porrotik gabeko Kaleangora Liceo Monjardin taldeari.

IGOERA FASEA

Igoerako borroka hasi zen Afilados Gasteiz Arabak sortutako garaipen batekin: 83-43ko emaitza, porrotik gabe iritsi zen Kaleangora Liceo Monjardin-en aurka. Baina Iker Garciaren taldeak 25 minutu ikusgarria erakutsi zituen: 6nako berdinketatik 70-29ra.

Igoera Faseko hasiera honetan, San Ignaciok garaipena eskuratu zuen Maristas Auto Ireguaren aurrean, 74-57ko emaitzarekin. Miguel Perez-en neskak ihes egin ziren lehen laurdenean (26-8) eta errioxarren erreakzioaren ondoren (36-25), nafarrek partida erabakita utzi zuten, 18-0eko partzialarekin (56-27).

Eta Askartzan, jardunaldiko etxetik kanpoko garaipen bakarra. 44-50 Txintxu Gozotegia ISB-rentzat, bigarren zatiko partzial ikusgarriari esker: 9-20 markagaluari buelta emateko (35-42) eta amaiera arte eusteko.

FEDERAZIO KOPA

Hiru neurketa lehen jardunaldian, Agencia TBC Jacobeo Alberite-Inmobiliaria Dato40 Toju lehia atzeratu ostean.

Barakaldon, 13 puntugatik galtzen joan eta gero, Bera Bera Goikoa, Rubio eta Zuazolaren eskutik, 3 puntura hurbildu zen eta bi aukera izan ditu luzapenera iristeko. Baina azken jaurtiketa ez zen sartu eta Joel Miezaren neskek garaipena lortu zuten.

IruƱean, Navasket-en bigarren garaipen jarraian, beti gainetik joan ostean Getxoren aurka (56-47).

Eta BaraƱainen, Mungiak irabazi egin zuen, 53-69ko emaitzarekin. Bizkaitarrak ihes egin ziren lehen laurdenean (8-20), 1-12ko partzialari esker, eta abantail erosoari eutsi zioten amaiera arte.