Luzapenean eta Lagunillaren libre bati esker, gipuzkoarren Fundación Bilbao Basket gainditu zuen. Bizkaitarrak lehen postuan mantentzen dira, baina orain Fundación 5+11rekin berdinduta. Nesken mailan, denboraldiko lehen garaipena lortu zuen Movilteck ISB taldeak.

MUTILAK

Asteburua hasi zen jardunaldiko partidarik handiena: garaipena, luzapenean, Mondragon Unibertsitatearentzat Fundacion Bilbao Basket-en aurrean, 87-86ko emaitzarekin. Beti aurretik moreak, lehen laurden zoragarriaren ondoren: 32 puntu eta 5 hiruko. Gipuzkoarrak 16 puntugatik irabazten joan ziren hirugarrenean (59-43), baina liderrak erreakzionatu zuen partida berdintzeko azken minutuan (81-81).

Luzapenena, Lagunillaren libre batek garaipena eman zie etxekoei, bizkaitarrek ez baitzuten asmatu azken jaurtiketan.

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

Fundación 5+11-k aprobetxatu zuen Aimar Herranek zuzendutako mutilen porrota sailkapenean harrapatzeko. Joan Braulio-renek erraz irabazi egin zuten ATE Asesores Araberriren aurkako derbian (41-86).

Eta Santurtzin, 20-2ko partzialari esker, hirugarren laurdenean, moreak ihes egin ziren eta garaipen erosoz gozatu zuten Bost Machineren aurrean (85-58).

NESKAK

Bi hirukok azken minutuan denboraldiko lehen garaipena eman zioten Movilteck ISB taldeari (60-58ko emaitza Centro de Estudios Mikeldi USK). Partida osoan zehar atzetik joan eta gero, bilbotarrek buelta eman zioten18 puntu eta 5 hirukorekin azken laurdenaren lehen bost minutuetan (50-55). Etxekoek bultzadari eutsi zioten eta kurtsoaren lehenaz gozatu zuten.

Eta Santanapen, bigarren posturako lehian, Lointek Gernika bigarren laurdenean ihes egin zen garaipena eskuratzeko (54-43).