Alberto Cearen neskek bi garaipen lortu zituzten Arxil eta Cortegada-ren aurka eta dagoeneko 4 garaipeneko aldea dute jaitsierako postuekiko. Emakumezkoen Liga 2-an, bosgarren garaipen jarraian Azpeitia Azkoitia ISB. Emakumezkoen Endesa Ligan, IDK Euskotren-ek ezin izan zuen Erregina Koparako txartela ziurtatu. Eta mugimenduak: Anna Cruz-ek agur esan zion Kutxabank Araskiri eta Julen Berrocal-ek GDKO Ibaizabal-en aulkia hartuko du.

LIGA FEMENINA ENDESA

DURÁN MAQUINARIA ENSINO 70 – KUTXABANK ARASKI 67

Ostiralean jardunaldia hasi zen Lugon, non talde gasteiztarrak ia agur esan baitzien Koparako aukerei. Made Urietarenek geratzen diren bi partidak irabazi behar dituzte (Zaragoza eta Promete) eta, gainera, beste emaitzak itxaron beharko dituzte.

Lugo, lehen zati bikainaren ondoren (39-44), hirugarren laurdena klabea izan zen: 20-10reko emaitza etxekoentzat eta 10 puntuko aldea 8 minuturen faltan. Defentsa handiaren bitartez, gasteiztarrak bizirik iritsi ziren azken minutura, baina Hempek ez zuen huts egin. Partida berdintzeko azken hirukoa ez zen sartu.

CIUDAD DE LA LAGUNA TENERIFE 69 – IDK EUSKOTREN 61

Ez matematikoki, baina bai birtualki. Nahiz eta porrota, eta katastrofe handia salbu, donostiarrek Erregina Kopa jokatuko dute. Azu Muguruzarenek partida bateko abantaila eta 50 puntuko aberage dituzte lehen itzuliko azken jardunaldiari begira. Datorren larunbatean, gipuzkoarrek Valencia hartuko dute.

Ciudad de la Laguna Teneriferen kantxan, IDK Euskotrenek partidari buelta eman zion hirugarrenean, 2-11ko partzialari esker (41-43). Baina laugarrenean, hirukoen bitartez, aurkariak epaia eman zion: 56-54tik 67-56ra.

CASADEMONT ZARAGOZA 76 – LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 87

Hirugarren garaipen jarraian Mario Lopez-en neskentzat. Hurrengo jardunaldian, bizkaitarrek sailkapeneko laugarren postua bilatuko dute. Puntu askoko neurketa eta bizkaitarrak atsedenaldia baino lehen ihes egin ziren (36-44).

Bigarren zatian, 13 puntuko aldea (38-51) eta lasaitasun handia azken laurdenean, etxekoen azken bultzadari eutsi eta gero (57-64).

LIGA FEMENINA 2

CB ARXIL 55 – HGB AUSARTA BARAKALDO 74

AD CORTEGADA 60 – HGB AUSARTA BARAKALDO 71

Asteburuko ikusgarria bizkaitarrentzat: bi garaipen eta lau garaipeneko aldea jaitsierako postuetan dauden taldeekiko. Larunbatean, garaipen erosoa Pontevedra, Uchendu handiari esker: 24 puntu, 10 errebote eta 33ko balorazioa.

Eta igandean, 11 jardunaldiko aurretutako partidan (bihar jokatuko da jardunaldia), barakaldotarrek irudi bikaina erakutsi zuten berriro: beti aurretik markagailuan eta Uchenduren beste neurketa handiarekin: 21 puntu, 14 errebote eta 28ko balorazioa.

AD CORTEGADA 51 – AZPEITIA AZKOITIA ISB

Andoni Lazkanoren neskek nagusitu zuten ere Galiziako lurraldeetan. Bosgarren garaipen jarraian eta 7-2ko balantzea sailkapenean. Cortegadaren zelaian, lehen laurden parekatua (20-19) eta gero Azpeitia Azkoitia ISB taldeak bizkortu egin zuen eta partida erabakita utzi zuen azken laurdenaren faltan (40-55).

Bihar, 18:00etan, bolada onean dagoen aurkari zuzenaren lehia zuzena: larunbatean, Extremadura Plasencia Miralvallek seigarren garaipen jarraian lortu zuen.

BAXI FERROL 71 – GDKO IBAIZABAL 48

Porrotik gabeko liderra aurkari gogorregia izan zen Ibon Lopez de Letonak zuzendutako taldearentzat. 25-8ko emaitza bigarren laurdenaren lehen jokaldian eta 30-10rekoa 13. minutuan. Bizkaitarrak esnatu egin ziren eta erreakzio bikaina sortu zuten atsedenaldira bizirik iristeko (35-28).

Baina Baxi Ferrolek ez zuen aukera gehiagorik eman nahi izan eta 10-0ekoarekin erabakita utzi zuen neurketa (51-33)Bihar, Urretan (18:00), GDKO Ibaizabal jokatuko du Vega Laguna Adarevaren aurka. Eta Julen Berrocal izango du aulkian.

(ARGAZKIA: Barakaldo EST)